Τετάρτη, 15η Μαίου 2024  10:55 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 10:59

14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και Νηπιαγωγείο Στράτου γνώρισαν «μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μονοπάτια με θέα την Τριχωνίδα-Νερόμυλοι»: Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο εφαρμόστηκε χθες, Τετάρτη 03/05 στα συνεργαζόμενα μεταξύ τους νηπιαγωγεία 14ο Αγρινίου και Στράτου σε συνεργασία και με το Κ.Ε.ΠΕ.Α Θέρμου.

Η επιλογή του από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς έγινε με στόχο τη βιωματική προσέγγιση του λιμναίου οικοσυστήματος, τη γνωριμία με τη δομή, τη λειτουργία και τον πολιτισμό του τόπου και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Το θέμα ήταν προσιτό και αγαπητό στα παιδιά που σε όλη την διάρκεια του προγράμματος το ενδιαφέρον τους ήταν αμείωτο και η συμμετοχή τους ενεργητική. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν έδωσαν στα νήπια την ευκαιρία να δουν, να αγγίξουν, να ακούσουν, να χαρούν, να μάθουν, αλλά και να αναλάβουν και τα ίδια δράση!

«Ευχαριστούμε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Θέρμου και την Παιδαγωγική του Ομάδα (Νικόλαος Καρανταλής, Υπεύθυνος ΚΠΕ και Ευάγγελος Καράνης, Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ) για την εντυπωσιακά ζεστή φιλοξενία, την ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ξενάγηση και την πολύ αξιόλογη διδακτική εμπειρία που μας προσέφεραν», υπογραμμίζει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.