Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  9:39 μμ
 
wm small
Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 13:09

Έτσι θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του μέλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γαλλία παρουσιάζει πώς θα είναι τα κινητά τηλέφωνα στο μέλλον.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε είναι όλο και πιο δύσκολο να θυμηθούμε ότι κάποτε έμοιαζαν με σταθερά και εξυπηρετούσαν μόνο τη χρήση της ομιλίας.

Ωστόσο, πλέον, τα κινητά τηλέφωνα –και μάλιστα τα smartphones– αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας και αναζήτησης πληροφοριών για δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο: Όχι μόνο έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας αλλά και έχουν αλλάξει τη ζωή μας για πάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις μας επιτρέπουν πλέον να φανταζόμαστε κινητά τηλέφωνα που φορτίζονται από τον αέρα και τον ήλιο, που διπλώνουν, τεντώνουν ή φοριούνται – ακόμα και τηλέφωνα τατουάζ!

Οι οθόνες που θα συνοδεύουν τα μελλοντικά κινητά θα είναι σίγουρα ευέλικτες:

Ήδη στο εμπόριο κυκλοφορούν αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Ωστόσο, η χρήση τους δεν είναι ακόμη μαζική. Εντούτοις, τέτοιου είδους συσκευές, οι οποίες θα αλλάζουν διάσταση ανάλογα με το περιεχόμενο που καταναλώνουμε ή τη λειτουργία που επιτελούν, αναμένεται να γίνουν κοινός τόπος στο μέλλον. Θέλετε απλά να μιλήσετε; Το κρατάτε στη μικρότερη διάσταση. Θέλετε να δείτε ταινία; Μία μεγαλύτερη οθόνη θα ξεδιπλώνεται στα χέρια σας, καθιστώντας ανύπαρκτα τα όρια μεταξύ smartphone και tablet.

Το «ηλεκτρονικό» τατουάζ του Μπίλ Γκέϊτς

Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει προβλέψει μία νέα τεχνολογία που, μεταξύ άλλων, θα αντικαταστήσει τα smartphone: τα ηλεκτρονικά τατουάζ. Αν και όχι τόσο πρωτοποριακή –άλλωστε το Χόλιγουντ και η λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας έχουν ήδη παρουσιάσει σχετικά concept–, η ιδέα του Μπιλ Γκέιτς συνίσταται στο ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό τατουάζ στο χέρι τους, προκειμένου να τηλεφωνήσουν, να στείλουν μηνύματα ή να αναζητήσουν μια διεύθυνση. Αν και η εν λόγω τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ίσως και να αποκτήσει τέτοια δυναμική που να αντικαταστήσει τα σημερινά smartphone.

Πόσο προβλέψιμο μπορεί να είναι το μέλλον των κινητών τηλεφώνων; Κάποιες από τις παραπάνω προβλέψεις ίσως υλοποιηθούν. Κάποιες μπορεί να παραμείνουν απλά προβλέψεις, ενώ άλλες ενδεχομένως να έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις που προωθούν μεγάλες εταιρίες, τεχνολογικά εργαστήρια και ερευνητικά ινστιτούτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν πλέον γίνει προέκταση του εαυτού μας, αλλάζοντας τη ζωή μας για πάντα. Και στο μέλλον θα την αλλάξουν ακόμη πιο δραστικά!

thebest.gr

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.