Τρίτη, 21η Μαίου 2024  8:01 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 20:15

Διαπρέπει ο Μεσολογγίτης επιστήμονας Ν.Μπαρμπετάκης στον τομέα της πρώιμης διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως Διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής κλινικής του Θεαγένειου νοσοκομείου ο Μεσολογγίτης επιστήμονας Νικόλαος Μπαρμπετάκης διαπρέπει στον τομέα της πρώιμης διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα φέρνει το νοσοκομείο Θεαγένειο και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστήμης. Ο λόγος για την βρογχοσκόπηση με ηλεκτρομαγνητική πλοήγηση που εφαρμόζεται σε απόλυτη πανελλήνια πρώτη στην θωρακοχειρουργική ογκολογική κλινική του νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη.

Η μέθοδος μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε βιοπτικό υλικό από περιφερικές βλάβες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο καθηγητής Νικόλαος Μπαρμπετάκης διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής κλινικής του Θεαγένειου νοσοκομείου.

Η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε ήδη σε πέντε ασθενείς με πολύ καλά αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχουν επιπλοκές . Είναι ελάχιστα επεμβατική τεχνική χωρίς επιπλοκές. Οι ασθενείς αποφεύγουν επεμβατικές διαδικασίες.

Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση έλαβε η θωρακοχειρουργική κλινική είναι και η πιστοποίηση που έλαβε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου ξεκίνησε την λειτουργία της το 1985.

ertnews.gr

Διαβάστηκε 508 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.