Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 18:12

7.325 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, μετά τις εκλογές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσλήψεις σε Δημοτική και Δικαστική Αστυνομία, Δήμους, Νοσοκομεία-ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και στο Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών

Συνολικά 7.325 μόνιμες προσλήψεις έρχονται μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο μετά τις εκλογές του 2023. Οι προκηρύξεις αναμένεται να ξεκλειδώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται η προκήρυξη για 1.213 αστυνομικούς στους Δήμους. Οι προσλήψεις αφορούν απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι προσλήψεις θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, ενώ θα συμπεριληφθούν και οι 213 θέσεις που εγκρίθηκαν πέρσι τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 Δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ. Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον Δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον Δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον Δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον Δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Από 12 θέσεις αναλογούν στους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους Δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας. Στους υπόλοιπους 111 Δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις.

Οι υπόλοιπες 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 Δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

910 μόνιμοι σε Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Εντός του 2023 θα βγει η νέα προκήρυξη για τις 910 νέες μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, η οποία ήταν μέρος ενός πακέτου που είχε εγκρίνει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάστηκε στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το β’ μέρος αυτού του πακέτου αφορά στην πρόσληψη 910 υπαλλήλων παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Ο νέος διαγωνισμός, που θα βγει από το ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες, θα προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για όσους εργάστηκαν στην Υγεία την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας όπως ακριβώς είχε ισχύσει και στην προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού.

Από τις συνολικά 910 θέσεις επικουρικού προσωπικού, οι 63 θα καλυφθούν από άτομα ειδικών κατηγοριών. Αναμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ βιολόγων/ χημικών / βιοχημικών, ΠΕ διοικητικού / διοικητικού – λογιστικού, ΠΕ κοινωνικών λειτουργών / κοινωνικής εργασίας, ΠΕ φαρμακοποιών, ΠΕ ψυχολόγων, ΠΕ φυσικών – ακτινοφυσικων ιατρικής, ΤΕ διοίκησης μονάδων υγείας & προνοίας, ΤΕ Εργοθεραπευτων, ΤΕ ιατρικών εργαστήριων / τεχνολόγων ιατρικών εργαστήριων, ΤΕ λογοθεραπευτές, ΤΕ μαιευτικής / μαιων- μαιευτων, ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας, ΤΕ φυσικοθεραπευτών, ΤΕ επισκεπτριών/των υγείας, ΔΕ βοηθών φαρμακείου, ΔΕ γενικών καθηκόντων/ κλητήρων, ΔΕ μαγείρων, ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων/ διάσωσή – πλήρωμα ασθενοφόρου, ΥΕ γενικών καθηκόντων / βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας.

872 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Με 872 νέους υπαλλήλους θα ενισχυθούν φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως Αττικό Μετρό Α.Ε. , ΕΡΓΑΟΣΕ Α.Ε., Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.), Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.), Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.), Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε.(Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.(Ο.ΣΥ. Α.Ε.), ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι 59 θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%).

Μέρος των προκηρυσσόμενων θέσεων ενδέχεται να καλυφθούν από επιτυχόντες του Πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα γίνει στις 4 Μαρτίου.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητούνται είναι: ΠΕ Γεωτεχνικών, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Νομικών, ΠΕ Οικονομικού -Λογιστικού , ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού -Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΤΕ Γραμματέων, ΔΕ Στέλεχος, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Χημικοί, Βιολόγοι και Λοιποί Επιστήμονες, ΠΕ Τεχνικός, ΤΕ Μηχανικών Δομικών Έργων, ΠΕ Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΤΕ Μηχανικών Μηχανολογίας, ΠΕ Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών.

3.630 θέσεις στην πυροσβεστική

Μετά τις εκλογές αναμένονται και οι προσλήψεις 3.630 μονίμων στην πυροσβεστική, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις κατανέμονται στο προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων. Η πλήρωση των 3.630 θέσεων θα γίνει με μικρές διαδοχικές προκηρύξεις από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Οι πρώτες προσλήψεις στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Η προκήρυξη της πυροσβεστικής θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Οι προκηρύξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα θα θέτουν ηλικιακά κριτήρια αλλά και ειδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια θα κληθούν να συμμετάσχουν και σε μία σειρά από εξετάσεις. Όσοι θέλουν να εργαστούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα πρέπει να περάσουν με επιτυχία: Αθλητικές δοκιμασίες Υγειονομικές εξετάσεις Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS).

700 θέσεις στη δικαστική αστυνομία

Στη δικαστική αστυνομία θα προκηρυχθούν 600 θέσεις για το ένστολο προσωπικό και για το πολιτικό προσωπικό 100 θέσεις. Οι δύο προκηρύξεις μεταφέρονται για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Πληροφορίες: dikaiologitika.gr

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 894 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία