Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:36 μμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 19:18

«Μες στα κύματα», το τραγούδι της νεαρής Αγρινιώτισσας Σοφίας Κασσάρα (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μες στα κύματα» τιτλοφορείται το τραγούδι που παρουσίασε η νεαρή Αγρινιώτισσα Σοφία Κασσάρα, στο πλαίσιο του 2ου διαγωνισμού μουσικής δημιουργίας της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου, με το οποίο και έλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για το βραβείο του κοινού.

Η 22χρονη Σοφία Κασσάρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, γράφει στίχους και μουσική από 9 χρονών.

Εχει γράψει 16 τραγούδια, τα περισσότερα σε έντεχνο στυλ, κάποια ελαφρολαϊκά και δύο ζεϊμπέκικα. Στα μαθητικά της χρόνια συμμετείχα σε εκδηλώσεις τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Ως μαθήτρια είχε διακριθεί σε τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης, ενώ ως φοιτήτρια σε νομικούς διαγωνισμούς όπως στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δικής για το δίκαιο του διαστήματος “Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition” όπου με την ομάδα της εκπροσωπώντας τη σχολή της, έλαβαν τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη. Είναι αυτοδίδακτη στο βιολί, στην κιθάρα και στα φωνητικά.

Σχετικά με το τραγούδι

“Μες στα κύματα” σε στίχους και μουσική δική της και ενορχήστρωση του Ανδρέα Φούκα.

Το τραγούδι το είχε γράψει σε ηλικία 15 ετών και 7 χρόνια αργότερα είχε τη χαρά να βρίσκεται στους 12 φιναλίστ του τελικού του 2ου διαγωνισμού μουσικής δημιουργίας της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου, να το παρουσιάσει ενώπιον όλων και εν τέλει να λάβει τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για το βραβείο του κοινού.

«Ήταν ένα τραγούδι που γράφοντάς το προσπάθησα να το κάνω όσο πιο ιδιαίτερο γίνεται. Μου αρέσει πολύ η ποίηση, καθώς γράφω κιόλας και συγκεκριμένα μου αρέσουν τα στοιχεία του λυρισμού και του ρομαντισμού τα οποία προσπάθησα και να τα εντάξω στο τραγούδι, ώστε να είναι πιο ονειρικό και να ταξιδεύει τον ακροατή. Για εμένα τότε θεωρώ ότι το τραγούδι έχει επιτύχει το σκοπό του, όταν αγγίζει τον κόσμο και τους ξυπνά όμορφες αναμνήσεις. Καθώς είναι πολλοί αυτοί που με ρωτάνε για την έμπνευση που είχα όταν το έγραφα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη έμπνευση. Η φαντασία είναι εκείνη που είναι σύμμαχος μας και εκείνη τη στιγμή ήταν σύμμαχος δική μου. Ήταν αυτή που με καθοδήγησε να γράψω κάτι όμορφο», υπογραμμίζει.

Στον τελικό του φετινού διαγωνισμού την συνόδευσαν ο Ανδρέας Φούκας σε πιάνο και φωνή, ο Ανδρέας Χαραλάμπους στα τύμπανα, ο Γιώργος Βαγενάς στο μπάσο και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στα πλήκτρα.
Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι (ζεϊμπέκικο) με τίτλο “Στη θάλασσα μας”.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 423 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.