Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:38 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 23:47

"Δώσε και σώσε" : Νέο τραγούδι για την αγάπη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη ❤️

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, σε μουσική και στίχους του Τάσου Θεοδωρακόπουλου (El Tasso) και την ερμηνεία του Γιώργου Σαλαμπάση με τίτλο «Δώσε και Σώσε», μεταφέροντάς μας το επίκαιρο -και πάντα διαχρονικό- μήνυμα την αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, της αγάπης προς τον πλησίον και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ακούστε το εδώ:

«Δώσε και Σώσε»

Λίγα λόγια από τους συντελεστές:

Τάσος Θεοδωρακόπουλος (El Tasso)

Από παιδί γράφω στίχους και ζωγραφίζω. Ο στίχος κυλάει μέσα στις φλέβες μου, μαζί με το αίμα μου, σαν ένα ποτάμι. Έχω συμπληρώσει 30 χρόνια στην Ελληνική Δισκογραφία με περίπου 100 τραγούδια σε επώνυμους καλλιτέχνες στα οποία υπογράφω τους στίχους και έχω εκδώσει 3 βιβλία με ποιήματα και τραγούδια μου.
Πρόσφατη δουλειά μου ήταν τον Μάρτιο του 2021 το επετειακό τραγούδι «Επανάσταση 1821 - Ζήτω η Ελευθερία» σε μουσική της Ζωής Τηγανούρια, που ερμήνευσε μοναδικά ο Μπάμπης Τσέρτος!
Μετά από 40 χρόνια διαρκούς ενασχόλησής μου με τον στίχο, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να γράψω ένα τραγούδι, που μιλάει για την αλληλεγγύη, για την αγάπη προς τον πλησίον, για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας και για τη φιλία μεταξύ των λαών της γης. Έχει τίτλο «Δώσε και Σώσε».
Ένα τραγούδι λοιπόν στα πρότυπα του τραγουδιού «Imagine» του John Lennon («..φανταστείτε ότι δεν υπάρχουν χώρες... δεν χρειάζεται απληστία ή πείνα... φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να μοιράζονται όλο τον κόσμο… πες με ονειροπόλο…») και του ελληνικού τραγουδιού «Άνθρωπε αγάπα» του συγκροτήματος των Poll, σε μουσική και στίχους του αγαπημένου μου καλλιτέχνη Κώστα Τουρνά («..Άνθρωπε αγάπα, τη φωτιά σταμάτα και τη δύναμή σου, δώσ’ τη στο φιλί σου…»). Και τα δύο αυτά τραγούδια μιλούσαν για αγάπη, είχαν ένα ειρηνικό μήνυμα και ζητούσαν τότε να σταματήσει ο πολύχρονος πόλεμος στο Βιετνάμ (1955-1975).
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ένα νέο πόλεμο μέσα στην Ευρώπη, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες και αμάχους και τεράστια ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση για τον λαό της Ουκρανίας, συν μία νέα πυρηνική απειλή για όλη την ανθρωπότητα. Επίσης, στις αρχές του 2023 έγιναν δύο τεράστιοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία που ισοπέδωσαν ολόκληρες πόλεις, με χιλιάδες ανθρώπινα θύματα, μία ασύλληπτη τραγωδία σε εξέλιξη στη γείτονα χώρα. Δυστυχώς και στη χώρα μας στις 28-2-2023 συνέβη μία ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέους και νέες, μετά από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, που βύθισε την Ελλάδα μας στο πένθος…
Μέσα λοιπόν από το τραγούδι μου «Δώσε και Σώσε» θέλω να περάσουμε στον κόσμο το διαχρονικό όσο και επίκαιρο μήνυμα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, της αγάπης προς τον πλησίον και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών! («..Δώσε και σώσε… όλοι να δώσουμε παιδιά, περίσσευμα από την καρδιά… να μην πεινάει κανείς στη γη… φίλος να γίνει κάθε εχθρός, γιατί είναι ο πόλεμος φριχτός…»).
Στο τραγούδι έγραψα τους στίχους και τη μελωδία. Για πρώτη φορά βάζω μουσική σε στίχους μου. Το ερμηνεύει εξαιρετικά με τη μελωδική φωνή του ο τραγουδιστής Γιώργος Σαλαμπάσης, κουμπάρος μου και καλός μου φίλος. Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε στο DotWav Studio από τον Ιωσήφ Χυδήρογλου που έπαιξε και πλήκτρα. Φωνητικά έκανε η αξιόλογη τραγουδίστρια Καλομοίρα Καστροπούλου και εγώ. Μπουζούκι έπαιξε ο καταπληκτικός Διονύσης Κουτσόπουλος και την επιμέλεια της φωτογραφίας του ψηφιακού εξώφυλλου έκανε ο φωτογράφος Μιχάλης Φούκουτος. Το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα στις αρχές του 2023 από την εταιρεία Zoe Music.

Γιώργος Σαλαμπάσης

Είμαι τραγουδιστής, με επιτυχία τεραστίων διαστάσεων «Σ΄αγαπάω μ’ ακούς;» το 1982. Σε όλη τη γη, όπου υπάρχουν Έλληνες, αγάπησαν το τραγούδι μου και μένα ως τραγουδιστή.
Μετά από χρόνια και με διάφορες επιτυχίες στο τραγούδι, η καρδιά μου ψάχνει τραγούδια καρδιάς, ιστορίας και παράδοσης, μα και ό,τι μπορεί να κάνει τον αδελφό να πονάει και να υποφέρει για διάφορους λόγους.
Ένα τέτοιο τραγούδι παρουσιάζω σήμερα με τον αγαπημένο μου στιχουργό El Tasso, μα και συνθέτη σε αυτό το τραγούδι. Ακούστε το, ότι πιο ευαίσθητο και ανθρώπινο. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ αδελφέ!
Μάρτιος 2023

 

Διαβάστηκε 665 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα