Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:16 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 23:12

"Μπείτε" στο κόκπιτ των Blue Angels! H καλύτερη στρατιωτική ομάδα εναέριας επίδειξης (vid)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Oι πιλότοι των Blue Angels είναι ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους ακροβατικών αεροσκαφών. Οι Blues, όπως τους αποκαλούν, εντυπωσιάζουν στους αιθέρες από το 1946, με το βλέμμα εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών τους να τους κοιτάει με θαυμασμό από το Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο κάθε έτους.

Στις 24 Απριλίου 1946 ο Αρχηγός του Αμερικανικού Ναυτικού, Ναύαρχος Τσέστερ Νίμιτς, εξέδωσε μία διαταγή για τη δημιουργία μίας ομάδας ιπτάμενων επιδείξεων με σκοπό να εξυψώσει το ηθικό του Ναυτικού, να επιδείξει τη ναυτική αεροπορική δύναμη και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού στη ναυτική αεροπορία. Ο πραγματικός όμως στόχος ήταν να δημιουργηθεί λαϊκή και πολιτική υποστήριξη προς το Ναυτικό, η οικονομική υποστήριξη προς το οποίο από τον αμυντικό προϋπολογισμό γινόταν όλο και πιο ισχνή.

Η ομάδα συνέχισε να δίνει επιδείξεις, όμως διαλύθηκε με την έναρξη του Πολέμου της Κορέας το 1950.

Επαναδημιουργήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1951 στην αεροναυτική βάση του Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας.
Στις 8 Νοεμβρίου 1986, συμπληρώνοντας τους εορτασμούς για την 40η επέτειό τους, οι Blue Angels παρουσίασαν το νέο τους αεροσκάφος, το μαχητικό F/A-18 Hornet.

Οι Blue Angels δίνουν περισσότερες από 70 επιδείξεις σε 34 μέρη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε έτος, όπου υιοθετούν ακόμα πολλές ίδιες τεχνικές τους όπως και το 1946. Από τη δημιουργία τους, οι «Μπλε Άγγελοι» έχουν πετάξει για περισσότερους από 427 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Διαβάστηκε 2694 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.