Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:50 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 18:43

Πόσα χρόνια μας «χαρίζει» το συχνό σεξ;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι έρευνες γύρω από το σεξ είναι από τις αγαπημένες των επιστημόνων, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύονται καινούργιες με νέα αποτελέσματα. Μια τέτοια έρευνα που έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Ψυχολόγος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, αποκαλύπτει ότι όσο μεγαλώνουμε, οι συχνές ερωtικές επαφές μπορούν να “κρύψουν” από 5 εώς και 7 χρόνια.

Μια υγιής ερωτική ζωή οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της ευχαρίστησης και καταπολεμούν τον πόνο και το στρες, συμβάλλοντας και σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Πρόκειται για παράγοντες που αναμφίβολα συμβάλλουν στην νεανικότητα του δέρματος.

Μάλιστα η έρευνα έδειξε ότι τα αποτελέσματα της συχνής σεξουαλικής επαφής έχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, όπως κρύο ή ηλιακή ακτινοβολία, ενώ οι συμμετέχοντες στην έρευνα είδαν απότομη αλλαγή στο δέρμα τους, όταν διέκοπταν τις επαφές.

pronews.gr

Διαβάστηκε 471 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.