Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:19 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 15:36

Πόλος έλξης το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Ποιοτική παρουσία στην Detrop&Oenos 2023 με θετικά νέα για τους σταφιδοπαραγωγούς!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες έγινε το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνδυαστική έκθεση Detrop&Oenos 2023 το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου 2023 στους φιλόξενους χώρους ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.

Δέκα εκθέτες από τις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας (συνολικά 420 εκθέτες από Ελλάδα Ουγγαρία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο) είχαν την  δυνατότητα  να προβάλουν τα  καινοτόμα προϊόντα τους  να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου για τις νέες τάσεις της αγοράς    ανοίγοντας παράλληλα  πεδία για συνεργασίες μέσα από στοχευμένες επαφές. 

Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του περιπτέρου είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο πρωτογενής τομέας με την δυναμική που έχει αναπτυχθεί θα  συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.  Σημείο αναφοράς  το τριήμερο ήταν  το GoldenOliveΕxpo, ένα αφιέρωμα όπου η ελιά και το ελαιόλαδο είχαν  την τιμητική τους  με  στόχο να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς.

Οι επισκέπτες επίσης  συμμετείχαν  σε ξεχωριστές γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελαιοκομικών προϊόντων. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι μέσα από αυτές τις διοργανώσεις δημιουργείται υπεραξία,  ενισχύεται  η εξωστρέφεια και πρόσθεσε:«Επιμένουμε να βγάζουμε εκτός των συνόρων μας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα προβάλλοντας καινοτόμα και  ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειάς μας. Παράλληλα διεκδικούμε λύσεις στα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν τους αγρότες μας. Στην συνάντηση με τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά παρουσία συναδέλφων Αντιπεριφερειαρχών και παραγόντων της εκθέσεως υπήρξε διαβεβαίωση ότι το υπουργείο εξετάζει θετικά   να δώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα νέα ενίσχυση για τους σταφιδοπαραγωγούς μέσω του προγράμματος  de minimis.»

Διαβάστηκε 187 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία