Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:59 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 18:29

Προσλαμβάνονται δυο ασκούμενοι δικηγόροι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποίησε την άσκηση δύο υποψήφιων δικηγόρων για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

O αριθμός υποψηφίων δικηγόρων που δύνανται να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι δύο (2) άτομα τα οποία θα ασκηθούν στην Νομική Υπηρεσία της Π.Δ.Ε (έδρα) στην Πάτρα. Η μία από τις θέσεις αυτές καταλαμβάνεται κατά προτεραιότητα από άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (άρθρο 6 παρ.3 β΄Ν.4765/2021 όπως ισχύει ).

Το χρονικό διάστημα της άσκησής τους, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες Η δωδεκάμηνη άσκηση των ασκουμένων στην Νομική Υπηρεσία της έδρας ξεκινά από 1η Μαρτίου 2023 και λήγει την 29/2/2024.

Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των ασκούμενων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και της άσκησης τους, θα είναι ο Προϊ/νος της Νομικής Υπηρεσίας Π.Δ.Ε.

Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων θα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα, με βάση το παρουσιολόγιο, ύστερα από ένταλμα της αρμόδιας Δ/νσης Οικονομικού.

Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης από τον Προϊ/νο της Νομικής Υπηρεσίας Π.Δ.Ε.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων πρέπει να υποβάλλονται αυτοπροσώπως εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , ήτοι από 16/2/2023 έως και την 28 /2/2023 ( και ώρα 12.00).

Αιτήσεις

Οι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουν στην Αίτησή τους

α) ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας,

β) αριθμό μητρώου ασκουμένου,

γ) αριθμό Δελτίου Ταυτότητας,

δ) ΑΦΜ & ΑΜΚΑ και

ε) τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), σύμφωνα με το υπόδειγμα στο Παράρτημα.

Στην αίτηση επισυνάπτεται:

α) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι δεν συμπληρώνει το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησής του πριν από το πέρας της άσκησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,

β) Βεβαίωση Δικηγορικού Συλλόγου από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της άσκησης του υποψήφιου δικηγόρου

γ) Φωτοτυπία της ταυτότητας και

δ) βιογραφικό σημείωμα. Για τους υποψηφίους που ανήκουν στην κατηγορίας ΑμεΑ, απαιτείται επιπλέον πιστοποιητικό από το ΚΕΠΑ σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται η πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 50%).

Οι υποψήφιοι ασκούμενοι προκειμένου να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε δικηγορικό Σύλλογο εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Νομοί Αχαΐας, Αιτωλ/νίας και Ηλείας) τουλάχιστον έως την ημέρα κατάθεσης της Αίτησής τους.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: Από 16/02/2023 έως 28/02/2023.
Διαβάστε την
 προκήρυξη, πατώντας εδώ.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 249 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία