Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:56 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 01:34

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι και με… καλλιτεχνική φλέβα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως ο Υπολιμενάρχης Μεσολογγίου Γιώργος Παπαγεωργίου βραβεύτηκε για τον κοινωνικό χαρακτήρα των graffiti που δημιουργεί στο Μεσολόγγι

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι

Η καλλιτεχνική του πορεία είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και οι παρεμβάσεις του ενθουσιάζουν! Γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στα Τρίκαλα και πλέον ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι, στο οποίο είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας, τόσο λόγω της κουλτούρας της graffiti-street art σκηνής, με την οποία ασχολείται από το 1984, όσο και λόγω του ότι είναι ο λιμενικός και συγκεκριμένα Υπολιμενάρχης του τοπικού Λιμεναρχείου!

Ο Πρόεδρος της ΠΟΛ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών) Κωνσταντίνος Κυράνης στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το ΔΣ της Ένωσης Λιμενικών να βραβεύσει τρείς λιμενικούς που για την κοινωνική τους δράση εκτός υπηρεσίας, απονέμοντάς τους τον τίτλο «Λιμενικός της Χρονιάς» βράβευσε και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, Υπολιμενάρχη Μεσολογγίου!

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος συμπλήρωσε 32 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας τιμήθηκε για τα graffiti κοινωνικού χαρακτήρα που φτιάχνει και ομορφαίνει τις γειτονιές του Μεσολογγίου, με κορυφαία, αυτά τα δύο που σχετίζονται με τη δωρεά οργάνων δύο νεαρών παιδιών που «χάθηκαν» απροσδόκητα, του Βασίλη Πλούμη, και του Ντίνου Σιάμου, «τα φτερά του Βασίλη» και «την καρδιά του Ντίνου», όπως χαρακτηριστικά τα ονόμασε!

Η βράβευση δεν αφορά μόνο το «κομμάτι» των graffiti, που όπως προαναφέραμε ομορφαίνουν τις γειτονιές του Μεσολογγίου, αλλά και για το γεγονός ότι έχει προσεγγίζει τη νεολαία της πόλης και όλοι μαζί, με τις υποδείξεις του κ. Παπαγεωργίου, αναβαθμίζουν την αισθητική του Μεσολογγίου, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας τα νεαρά παιδιά, μαθητές από 15 ετών και άνω, να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, για την αισθητική της πόλης και γενικότερα για έννοια της κοινωνικής προσφοράς, μαθαίνοντας παράλληλα να φτιάχνουν graffiti!

Η συντριπτική πλειοψηφία των graffiti του κ. Παπαγεωργίου έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και αυτό αποτελεί διπλό μήνυμα για τα νεαρά άτομα, αλλά γενικότερα και για την τοπική κοινωνία που βλέπουν τα graffiti.

Ο Υπολιμενάρχης του Μεσολογγίου είναι επηρεασμένος από την παλιά σχολή των δημιουργών γκράφιτι της Νέας Υόρκης, ενώ θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας!

Ο κ. Παπαγεωργίου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ξεκίνησε να φιλοτεχνεί έργα με ήρωες του 1821, για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και εκτός αυτού είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην Ελλάδα, του οποίου έργα «έντυσαν» Μουσείο και συγκεκριμένα το στολίδι του Μεσολογγίου τη «Διέξοδο»!

Ως φοιτητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο ήταν το άτομο, στο οποίο είχε εμπιστευτεί ο τότε δήμαρχος του Βόλου Δημήτρης Πιτσώρης την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλων διαστάσεων graffiti-spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων της πόλης!

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου αποφοίτησε από την Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος το 2002 και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Λ/Χ Μεσολογγίου ως Υπολιμενάρχης.

Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», που υπηρετούσε στο Κ.Ε.Α. του Κ.Λ. Πειραιά σχεδίασε τον επίσημο Θυρεό που φέρουν ως διακριτικό έμβλημα στις Επιχειρησιακές Στολές τους τα στελέχη της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το 2016 και ενώ υπηρετούσε στο Κ.Ε.Α./Κ.Λ. Πάτρας διακρίθηκε για τη συνεισφορά του στην τέχνη και την κοινωνία της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ η εικαστική δραστηριότητά του, έχει έντονο αποτύπωμα και στο Μεσολόγγι.

Το σύνολο των graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου (“31stillwriting”) και της ομάδας του “31pluscrew” στο Μεσολόγγι, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε Μελέτη – Εργασία του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε μάθημα που σχετίζεται με την Συντήρηση Σύγχρονων Εικαστικών ‘Έργων Τέχνης!

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι

«Λιμενικός της χρονιάς» από το Μεσολόγγι

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 381 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.