Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 19:11

Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις για τις 3.630 προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι προκηρύξεις δεν θα βγουν μέσω ΑΣΕΠ, αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος

Στην αναμονή είναι οι ενδιαφερόμενοι για την προκήρυξη που αφορά σε εποχικούς πυροσβέστες, με την οποία θα καλυφθούν οι πρώτες θέσεις από τις 3.630 που έχουν ανακοινωθεί. Τέλη Νοεμβρίου του 2022 είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία αυξάνονται κατά 3.630 οι οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με το proson.gr, οι θέσεις δεν θα καλυφθούν με μία μεγάλη προκήρυξη, αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία και δεν αποκλείεται να εκδίδονται μία φορά τον χρόνο.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν αρχικά η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί τους πρώτους μήνες του 2023, ώστε οι θέσεις να καλυφθούν πριν από την αντιπυρική περίοδο του 2023. Ωστόσο, ο στόχος αυτός είναι δύσκολο να επιτευχθεί, καθώς από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές θα «παγώσει» οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο.

Οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια;

Σύμφωνα με το proson.gr, ερωτηματικό αποτελεί αν θα υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια στις προκηρύξεις. Ως είθισται προτεραιότητα έχουν όσοι έχουν εργαστεί ως εποχικοί πυροσβέστες για κάποια χρόνια. Μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρο ότι ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μία σειρά από ειδικές εξετάσεις, όπως αθλητικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Εκτός αυτών, η προκήρυξη θα έχει και «κόφτες» που έχουν να κάνουν με το ύψος των υποψήφιων.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 441 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία