Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 19:53

Β. Φωτάκης: Δεν αφορά το Αγρίνιο η προσπάθεια Χριστοβασίλη να πουλήσει την ομάδα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι απαξιωτικές δηλώσεις Χριστοβασίλη για το Αγρίνιο που έκαναν εντύπωση. Ο Β. Φωτάκης στη “Συνείδηση”: Δεν αφορά το Αγρίνιο η προσπάθεια Χριστοβασίλη να πουλήσει την ομάδα του

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η επικείμενη μεταβίβαση των μετοχών του Παναιτωλικού από τον Φώτη Κωστούλα στην οικογένεια Καμίνσκι φαίνεται πως δεν έχει προκαλέσει μόνο εντύπωση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μοιάζει να κινητοποιεί ευρύτερες δυνάμεις, προκαλώντας και επενδυτικό/αναπτυξιακό προβληματισμό σε διάφορους κύκλους.

Χαρακτηριστική είναι-κάνοντας, μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου σε… πρωτοφανή έκταση-η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος, με αφορμή αυτή την αγοραπωλησία, μοιάζει να έχει δύο διαφορετικές απορίες: η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανείς δεν έχει χτυπήσει τη δική του πόρτα τόσο καιρό για να πάρει την ομάδα και, άρα, πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συνέβη με τον Παναιτωλικό… Είναι δηλαδή καθαρά ποδοσφαιρική. Η δεύτερη όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένας επενδυτής έρχεται σε μια πόλη σαν το Αγρίνιο, που όπως λέει,δεν έχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον!

Το αθλητικό και το επενδυτικό

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι «προς το παρόν, τόσα χρόνια που είμαι στον ΠΑΣ, δε βρέθηκε ένας να χτυπήσει την πόρτα μου για την ομάδα». Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Ιωαννίνων μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ αναφέρθηκε στην δική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο . «Τα χρόνια περνάνε κι εμείς μεγαλώνουμε και είναι λογικό να υπάρχει κόπωση, από τη συνολική ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Γίνονται και κάποια πράγματα που σε στεναχωρούν και δεν τα ξεπερνάς εύκολα. Στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι καλές στιγμές είναι πάντα λίγες και ξεχνιούνται εύκολα. Πάντα όμως αυτό που μας ενοχλεί, είναι ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ των μεγάλων και των μικρών ομάδων. Όλοι μας αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τους μικρούς και τους μεγάλους και δείτε τι αποφάσεις βγήκανε για την τιμωρία με τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση στην ΕΠΟ σήμερα είναι η χειρότερη που ήταν ποτέ, στα χρόνια που τουλάχιστον εγώ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

Αυτή ήταν η μία όψη των δηλώσεων, όπως προαναφέρθηκε. Γιατί στην συνέχεια ο Γ. Χριστοβασίλης ρωτήθηκε ευθέως για την άποψη που έχει για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναιτωλικός από τον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο κ. Κωστούλα στον Αμερικανοπολωνό επενδυτή Καμίνσκι. Κι εκεί προκλήθηκε μεγάλη έκπληξη από την απάντηση η οποία, επί της ουσίας, έθετε στο στόχαστρο την πόλη του Αγρινίου:

«Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια διαδικασία, ούτε και έχει επικυρωθεί κάτι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Προσωπικά, δεν το βλέπω με θετικό μάτι, γιατί ένας νέος επενδυτής, σε μία ομάδα με το που έρχεται δε θα πουλούσε τους δύο καλύτερους παίκτες του, αντί να ενισχύσει την ομάδα. Είναι πράγματι περίεργη κίνηση να πάει να επενδύσει σε μία πόλη που δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει λιμάνι, δεν έχει τουρισμό, δεν έχει κάτι να του προσφέρει σε οικονομικό επίπεδο., Ούτε από τα εισιτήρια μπορεί να πει κάποιος, ότι θα κερδίσει κάτι τόσο μεγάλο που τον έκανε να επενδύσει. Οι αλλαγές στις διοικήσεις των ομάδων της επαρχίας δε μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν αλλάζουν οι διοικήσεις στις μεγάλες ομάδες», ανέφερε ο κ. Χριστοβασίλης.

Ξεπερνώντας την αποστροφή «δεν την βλέπω με καλό μάτι» για την αγοραπωλησία- που αυτόματα φέρνει την ερώτηση «ποιος λόγος του πέφτει;»-, υπάρχει διάχυτο το στοιχείο του φθόνου που αγνοεί τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε Γιάννενα και Αγρίνιο. Την διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν διαχρονικά από την Πολιτεία οι δύο πόλεις δηλαδή.

Ο Βασίλης Φωτάκης

Η «Συνείδηση» ζήτησε ένα σχετικό σχόλιο από τον αντιδήμαρχο των Οικονομικών του Αγρινίου κ. Βασίλη Φωτάκη, ο οποίος έχει και εικόνα σχετικά με την οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα του δήμου Αγρινίου συνολικά και η απάντησή του ήταν καταλυτική. «Το Αγρίνιο έχει εκπονήσει και τρέχει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα έργων στη χώρα, μεγαλύτερο από άλλες πόλεις του ιδίου μεγέθους. Αυτό το κάνουμε βάσει σχεδιασμού και το κάνουμε σε συντριπτικό βαθμό με δικές μας δυνάμεις, πείθοντας κι άλλους εμπλεκόμενους.

Στο άμεσο μέλλον θεωρούμε ότι θα φανούν τα άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή, ειδικά αν κάνουν και αυτό που πρέπει τα υπουργεία σε σχέση με τις οδικές αρτηρίες και τα έργα που από χρόνια δικαιούται η περιοχή μας. Για το λόγο αυτό, κρίνουμε ότι ως δήμος δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τοπικιστικές αντιπαραθέσεις ή με προέδρους ομάδων που θέλουν να διαλαλήσουν την… πραμάτεια τους και να πουλήσουν τελικά τις μετοχές τους. Τόσο εμείς ως Δημοτική Αρχή, όσο και οι Αγρινιώτες ευρύτερα, έχουν άλλα πράγματα, πιο σημαντικά, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε», τόνισε ο κ. Φωτάκης.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 255 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.