Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 13:45

Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιοριδου: “Ενίσχυση Μηλοπαραγωγών: Συνεχίζεται η πολιτική της κοροϊδίας”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οταν πριν λίγο καιρό έγινε πια φανερό το για πολύ καιρό εν κρυπτώ Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Χώρας για τη νέα ΚΑΠ, οι μηλοπαραγωγοί διαπίστωσαν ότι, για τα μήλα πλην ΠΟΠ-ΠΓΕ που καλλιεργούν, εξαιρούνται από την συνδεδεμένη ενίσχυση που λάμβαναν χάρις στην τροποποίηση που έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΤ ενίσχυση 300€ το στρέμμα στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς Λάρισας για μείωση του εισοδήματος τους, λόγω των προβλημάτων εμπορίας. Ετσι, για άλλη μια φορά το ΥΠΑΑΤ, κατάφερε να ξεσηκώσει εναντίον του όλους τους μηλοπαραγωγούς της χώρας.

Αυτούς της Αγιάς, γιατί τα 300€ το στρέμμα δεν καλύπτουν ούτε το 60% του κόστους παραγωγής. Όλους τους υπόλοιπους, από την Καστοριά και την Πέλλα μέχρι την Τεγέα της Αρκαδίας, γιατί αισθάνθηκαν πολίτες άλλης χώρας.

Ο υπουργός κος Γεωργαντάς, πιστός στις πρακτικές της κυβέρνησης του, το έκανε ακόμη χειρότερο! Ανακοίνωσε συμπληρωματική στήριξη στους μηλοπαραγωγούς της Πέλλας και της Ημαθίας για να περιορίσει τις αντιδράσεις.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει πιστά και το 2023 την πολιτική των τελευταίων 3,5 χρόνων. Διαίρει και βασίλευε. Μοιράζει χρήματα, δίκην φιλοδωρήματος, για να κλείσει στόματα. Για να πουν τα «πετσωμένα» κανάλια ότι η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά, ενώ στην ουσία μοιράζει απλόχερα κοροϊδία στις παραγωγικές τάξεις, κρατώντας τα χρήματα για τους «ημέτερους».

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν κατανοεί στο ελάχιστο την οικονομική κατάσταση που έχουν φέρει οι πολιτικές της το σύνολο του πρωτογενή τομέα της χώρας.

Άλλος ένας λόγος για να παλέψουμε όλοι για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, άμεσα.

Διαβάστηκε 171 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία