Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  8:43 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 17:57

Αμφιλοχία: Το μικρό «σοκ» με τις μεγάλες προοπτικές για τη «νύφη του Αμβρακικού»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα τέλη του Ιουλίου, δόθηκε στην κυκλοφορία -παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη- η Παράκαμψη Αμφιλοχίας του δρόμου Ακτίου – Αμβρακίας, ένα Τμήμα 17 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη σύνδεση με την «Ιόνια Οδό» στον Κόμβο Ρίβιου και καταλήγει στην περιοχή Δρυμού της Βόνιτσας.

Η σημαντική αυτή υποδομή έδωσε μεν «ανάσα» σε χιλιάδες ταξιδιώτες, αλλά άφησε εκτός «οδικού περάσματος» και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει ανεπηρέαστη τη «νύφη του Αμβρακικού», την Αμφιλοχία.

Η παραθαλάσσια πόλη, που από το περασμένο καλοκαίρι βιώνει ξανά ό,τι και στο παρελθόν, ένα παρόμοιο σκηνικό «αποκοπής», όταν δόθηκε στην κυκλοφορία το κομμάτι της Ιόνιας Οδού, παρακάμπτοντάς την!

Τώρα, ο νέος δρόμος βγάζει την Αμφιλοχία «εκτός χάρτη», οδηγώντας την τοπική κοινωνία (φορείς και κατοίκους) στην αναγκαιότητα χάραξης ενός νέου…«δρόμου ανάπτυξης».

Κι αν η πρώτη αίσθηση δεν ήταν ενθαρρυντική, με το σκεπτικό ότι χάθηκαν τα χρήματα που έπεφταν στην πόλη, η τωρινή… κάθε άλλο παρά απαισιόδοξη είναι.

Οι Αμφιλοχιώτες έχουν πλέον την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους και να στοχεύσουν στον επισκέπτη και όχι στον περαστικό.Η πόλη έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα

Η «Πελοπόννησος» επισκέφθηκε την Αμφιλοχία και μίλησε για τις νέες μεγάλες προοπτικές, μετά το πρώτο «σοκ».

Αποστολή: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.