Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  9:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 00:16

Αυτά είναι τα τρία παράδοξα σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρά το γεγονός ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πολύ συνηθισμένα, συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν τα σχετικά προειδοποιητικά συμπτώματα τα οποία μοιάζουν αθώα.

Επιστήμονες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν και κάποια παράδοξα σημάδια που μπορεί να φανερώνουν προβλήματα με την καρδιά.

1. Κακοσμία στόματος

Σύμφωνα με μελέτη οι περιοδοντικές παθήσεις, σύμπτωμα των οποίων είναι η κακοσμία του στόματος, προωθούν την εκδήλωση φλεγμονής. Η φλεγμονή με τη σειρά της συμβάλλει στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας.

2. Ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών

Οι διαγώνιες πτυχώσεις στους λοβούς των αφτιών μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, δείχνει μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Το σύμπτωμα συνδέεται κυρίως με απόφραξη στις αρτηρίες.

3. Ζαλάδα από την αλλαγή θέσης

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ορθοστατικής υπότασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενόχληση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, εάν όμως επιμένει για μερικά λεπτά  μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με μελέτη. Τα άτομα που εκδηλώνουν αυτό το είδος ζαλάδας εκτιμάται ότι έχουν 54% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αργότερα καρδιακή ανεπάρκεια.

pronews.gr

Διαβάστηκε 470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.