Σάββατο, 30η Σεπτεμβρίου 2023  8:35 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 11:07

Η Αριάδνη Δάντε και οι Εκδόσεις Τσιπούπολη στο πλευρό της ΦΛΟΓΑΣ και της ΕΛΕΠΑΠ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αριάδνη Δάντε και οι Εκδόσεις Τσιπούπολη

στο πλευρό της ΦΛΟΓΑΣ και της ΕΛΕΠΑΠ

«Ανάσσας Φλόγα, ας αγγίξει την καρδιά, να ‘ρθει αγάπη...»

Ο Δεκέμβρης, ένας κατεξοχήν γιορτινός μήνας για τα παιδιά, μπήκε με χαμόγελο, δώρα και πολλές ανάσες αγάπης στο εκδοτικό σπίτι της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε. Φέτος, επιπλέον του αρχικού στόχου του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Ανάσσα του Πάγου», θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για τη γνωριμία των παιδιών με το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», που στηρίζει τις οικογένειες με παιδιά που νοσούν από τον καρκίνο και του μη κερδοσκοπικού σωματείου της ΕΛΕΠΑΠ, που προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά.

Με το χαϊκού «Ανάσσας Φλόγα, ας αγγίξει την καρδιά, να ‘ρθει αγάπη...» της Αριάδνης Δάντε, οι Εκδόσεις Τσιπούπολη αφιερώνουν το φετινό εορταστικό τους μήνυμα στη ΦΛΟΓΑ και στην ΕΛΕΠΑΠ. Έτσι, παρόλο που το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» γράφτηκε αρχικά για να ειπωθεί στα παιδιά του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού της Τέμενης Αιγίου, η ίδια η Αριάδνη Δάντε υποστηρίζει πως: «η δύναμη του παραμυθιού αποτελεί το καταλληλότερο μέσο για να καλλιεργήσει πολύπλευρα τα παιδιά, να δώσει το καλό παράδειγμα και να εκπέμψει στην ατμόσφαιρα τα ομορφότερα μηνύματα συνδέοντας αρμονικά συλλόγους, σωματεία και οργανισμούς που προσφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία».

Στην προσπάθεια ενεργοποίησης της ενσυναίσθησης των παιδιών για τους σκοπούς της «ΦΛΟΓΑΣ», οι Εκδόσεις Τσιπούπολη θα προσφέρουν μολύβια-τυμπανάκια σε όλα τα παιδιά που θα συναντήσει η συγγραφέας στο πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων επισκέψεων της στην Αττική, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στα Τρίκαλα. Η συγγραφέας θα προτρέψει τα παιδιά να φιλοτεχνήσουν τα μολύβια για να τα μεταμορφώσουν σε μαγικά ραβδάκια και να γράψουν πάνω τους το εορταστικό μήνυμα. Επιπλέον, η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ειδικά μπρελόκ με μηνύματα για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, που θα δοθούν ως αναμνηστικά στους εμπλεκόμενους φορείς και παιδαγωγούς.

ariadni-xmas-2022.jpg

Στο πλευρό της Αριάδνης Δάντε και της Τσιπούπολης στέκεται ο Δήμος Αγρινίου, το Εικαστικό Εργαστήρι, το Κτήμα Πυθάρι, αλλά και οι διευθύνσεις, οι εκπαιδευτικοί και δεκάδες μαθητές από σχολεία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και των Δημοτικών Σχολείων Δοκιμίου και Αγγελοκάστρου Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου, κατά το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος της «Φλόγας» στο Αγρίνιο, κυρία Έλενα Παπαγιάννη, θα επισκεφθεί με τη συγγραφέα τα προαναφερθέντα Δημοτικά Σχολεία, για να ταξιδέψουν τα παιδιά με το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στο χωριό του Άι-Βασίλη, αλλά και να τα ευαισθητοποιήσουν για τους σκοπούς της Φλόγας.

Στις 14 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα, η ΦΛΟΓΑ θα ενωθεί με τη βασίλισσα Ανάσσα του παραμυθιού και προσκαλεί το κοινό σε μια όμορφη γιορτή στην παλιά λαχαναγορά. Εκεί, οι μαθητές της Α’ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου θα αποδώσουν θεατρικά το παραμύθι «Η Ανάσσα των Χριστουγέννων». Το βιβλιοπωλείο «Planus – Αφοί Χριστοδουλόπουλοι» (Παπαστράτου 10, Αγρίνιο) θα βρίσκεται στο σημείο για να προμηθεύσει τους φίλους των παραμυθιών με τα έργα της συγγραφέως, ενώ στη γιορτή θα βρίσκεται και η κυρία Παπαγιάννη για να προμηθεύσει τους θεατές με τα μαγικά αναμνηστικά ραβδάκια που στηρίζουν τη ΦΛΟΓΑ.

Το πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου, τα πρωτάκια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ (Παράρτημα Αγρινίου), για να αφηγηθούν το παραμύθι της Ανάσσας του Πάγου σε μια ξεχωριστή γιορτή για παιδιά της πρώιμης παρέμβασης.

Διαβάστηκε 248 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 09:50
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.