Κυριακή, 4η Ιουνίου 2023  10:56 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:02

Βιβλιοπαρουσίαση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο: «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του» (Σαβ 3/12/2022 18:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του» διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μμ, στο αμφιθέατρο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου, η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΚΚΕ.

Η έκδοση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκει να συνοψίσει «τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια».

«Οι τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητήματα, γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε σφοδρότατη διαπάλη η οποία αφορά, εκτός των άλλων, τα αίτια εμφάνισης της πανδημίας, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τις «ευθύνες» των λαών, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το ρόλο της επιστήμης και των «επιτροπών των ειδικών», την προστασία των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, τη δημόσια υγεία-πρόληψη, τον ταξικό χαρακτήρα των επιπτώσεων στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Τα κείμενα της έκδοσης είναι «καταστάλαγμα» δίχρονης συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων της πανδημίας, που ανατέθηκε στο Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, με την άμεση βοήθεια και καθοδήγηση από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 243 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:12
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News