Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:45 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 14:55

Συνάντηση με την πρωτοβουλία «Σώστε τις μέλισσες και τους γεωργούς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου συναντήθηκαν με τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) "Σώστε τις μέλισσες και τους γεωργούς! Ας οδεύσουμε προς μια γεωργία φιλική προς τις μέλισσες για ένα υγιές περιβάλλον".

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας προσκόμισαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο δηλώσεις υποστήριξης της πρωτοβουλίας, γεγονός που την καθιστά την έβδομη επιτυχημένη ΕΠΠ μέχρι στιγμής. Όπως συμβαίνει με όλες τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες, η Επιτροπή κάλεσε τους διοργανωτές να παρουσιάσουν λεπτομερέστερα τις ιδέες τους.

Για την προστασία των μελισσών και της ανθρώπινης υγείας, η πρωτοβουλία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομικές πράξεις για τη σταδιακή κατάργηση των συνθετικών φυτοφαρμάκων έως το 2035, την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και τηστήριξη των γεωργών κατά τη μετάβαση αυτή. Επίσης θα διοργανωθεί δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατόπιν εμπεριστατωμένης αξιολόγησης, η Επιτροπή θα εκδώσει στη συνέχεια ανακοίνωση, στην οποία θα εξηγεί το σκεπτικό της για το επόμενο βήμα: αν υπάρχει ανάγκη να προταθεί νομοθεσία, να προταθούν περαιτέρω δράσεις ή να μην δοθεί συνέχεια στην πρωτοβουλία.

Η συλλογή υπογραφών για την πρωτοβουλία «Σώστε τις μέλισσες και τους γεωργούς» έλαβε παράταση ενός έτους λόγω των προσωρινών μέτρων που είχαν ληφθεί για την πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία