Δευτέρα, 15η Ιουλίου 2024  3:49 μμ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 20:10

Τι να κάνεις για να μάθεις στο μυαλό σου να σκέφτεται θετικά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορείς να μάθεις στο μυαλό σου να σκέφτεται θετικά;

Χρειάζεσαι αυτό που λέμε… επιβεβαίωση! Οι επιβεβαιώσεις είναι απλώς δηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια εσωτερική αλλαγή στη ζωή του ατόμου που τις χρησιμοποιεί. Μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση, καθώς και ως καθημερινές υπενθυμίσεις. Χρησιμεύουν επίσης για να εστιάσουμε την προσοχή στους στόχους όλη την ημέρα μας.

Ο εγκέφαλός μας προσαρμόζεται διαρκώς και επανασυνδέεται με νέες σκέψεις αν τον προγραμματίσουμε να σκέφτεται διαφορετικά – όσο περίεργο και να σου φαίνεται, γίνεται. Οι σκέψεις, οι συνήθειες και οι συμπεριφορές μας επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία. Εάν επαναλαμβάνονται με συνέπεια και αρκετά συχνά, δημιουργείται μια ισχυρή σύνδεση που ονομάζεται νευρική οδός.

Μπορούμε να σκεφτούμε τον εγκέφαλό μας ως μια εξαιρετικά πολυσύχναστη πόλη με πολλούς δρόμους και μονοπάτια που συνδέονται και φωτίζονται κάθε φορά που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε ή κάνουμε κάτι. Μερικοί από αυτούς τους δρόμους είναι πολυταξιδεμένοι.

Αυτοί οι… δρόμοι είναι οι συνήθειές μας, οι καθιερωμένοι τρόποι σκέψης, πράξης και συναισθημάτων μας. Κάθε φορά που κάνουμε μια επιλογή, ασκούμε μια συγκεκριμένη εργασία ή νιώθουμε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, ενισχύουμε αυτόν τον δρόμο και γίνεται ευκολότερο για τον εγκέφαλό μας να διανύσει αυτό το μονοπάτι.

Να μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τον εγκέφαλό σας και να δημιουργείτε πιο θετικές σκέψεις που θα σας καθορίσουν.

  • Εξασκηθείτε στην επιβεβαίωση του εαυτού σας κάθε μέρα, λέγοντας μια συγκεκριμένη φράση από μέσα σας, πχ. “Θα πετύχω στις εξετάσεις”.
  • Ξεκινήστε να το λέτε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Δοκιμάστε να το πείτε στον εαυτό σας μόλις ξυπνήσετε και πέσετε στο κρεβάτι, για παράδειγμα.
  • Επαναλάβετε κάθε επιβεβαίωση περίπου 10 φορές όσο περνούν οι μέρες.
  • Πείτε το δυνατά! Ακούστε τον εαυτό σας να το λέει, εστιάζοντας στις λέξεις καθώς φεύγουν από το στόμα σας. Όπως τα λέτε, πιστέψτε τα ότι είναι αληθινά.
  • Ζητήστε από ένα έμπιστο αγαπημένο σας πρόσωπο να σας βοηθήσει! Το να ακούτε κάποιον άλλο να επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την πίστη σας σε αυτές.

pronews.gr

Διαβάστηκε 819 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News