Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 19:43

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 83η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο Σαίξπηρ έλεγε ότι ειμαστε καμωμένοι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα και τα όνειρα, κι η μικρή μας ζωή κρατάει όσο ένας ύπνος.

- Ο Rene Decart γεννήθηκε το 1596 και όλη του την ζωή την πέρασε ταξιδεύοντας εδώ και εκεί στην Ευρώπη. Σπούδασε φιλοσοφία και οι σπουδές αυτές του αποκαλύψαν την έκταση της αβεβαιότητας και της αγνοιάς του.

- Ο Decart υποστήριζε ότι μονάχα η λογική μπορεί να μας αξασφαλίσει σίγουρες γνώσεις. Ο τρόπος με τον οποίο οι αισθήσεις μς αντιλαμβάνονται τα φαινόμενα και τα αντικείμενα, δεν μας εγγυάται καμμιά απολύτως βεβαιότητα.

- Όταν ονειρευόμαστε, νομίζουμε πως ζούμε κάτι αληθινό. Αλήθεια, ποιά να έιναι άραγε η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα;

- Το τέλειο όν υπάρχει μόνο και μόνο επειδή εμείς έχουμε μέσα στο μυαλό μας την ιδέα ότι πρέπει να υπάρχει.

- Η σκέψη δεν γερνάει και δεν καμπουριάζει.

- Ο Σπινόζα έλεγε πως όταν διαβάζουμε τη βίβλο, πρέπει να σκεφτόμαστε διαρκώς σε ποιά εποχή γράφτηκε.

- Ο Σπινόζα με την ηθική του ήθελε απλά να δείξει πως η ζωή του ανθρώπου ορίζεται και διέπεται από τους νόμους της φύσης . Πρέπει λοιπόν να ελέγξουμε τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις μας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη γαλήνη και στην ευτυχία.-

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1369 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!