Συμπολίτες που ήταν παρόντες έσπευσαν να βοηθήσουν και κλήθηκε το ΕΚΑΒ που κινητοποιήθηκε με τους δυο διασώστες να δίνουν την αγωνιώδη μάχη τους με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) ενώ έκαναν και χρήση απινιδωτή.

Τα λεπτά υπήρξαν δραματικά αλλά ο άνδρας επανήλθε και άρχισε να αναπνέει. Ο κόσμος ανακουφίστηκε και ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και όλοι εύχονται να ξεπεράσει την περιπέτεια του.

Στη σκέψη πολλών συμπολιτών επανήλθε η κουβέντα για την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε κεντρικά σημεία. Στη σκέψη όλων  των παρόντων όμως έμεινε η προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Και ενδεικτικό το σχόλιο του ενός εξ αυτών:«Αυτό είναι το ΕΚΑΒ! Αυτή είναι η καθημερινότητα του.Αυτός είναι ο αγώνας του κι αυτές είναι οι μάχες του. Αυτή είναι η ψυχή, που έτσι κι αλλιώς, περισσεύει σε αυτήν την υπηρεσία… Κι εμείς που το αποτελούμε, από την μία εισπράττουμε απλόχερα την ευγνωμοσύνη και από την άλλη νιώθουμε την ικανοποίηση, ότι και σήμερα κάναμε το καθήκον μας, το χρέος μας και “ψήλωσε” η ψυχή μας που τα καταφέραμε ξανά, που ένας ακόμη συνάνθρωπος μας ζει!»

agrinionews.gr