Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:36 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 19:23

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ευγενίας Μπλέτσα “Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Όταν το βουνό γίνεται πεδιάδα” είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις KAKTOS και έγραψε η γεννημένη στο Αγρίνιο Ευγενία Μπλέτσα η οποία με τη στάση ζωής της εμπνέει και αποδεικνύει ότι η δύναμη της ψυχής μπορεί να κάνει πραγματικότητα το φαινομενικά αδύνατο.

Το βιβλίο περιέχει τέσσερις νουβέλες βασισμένες σε μύθους του Αισώπου για το πώς τα δύσκολα γίνονται σιγά – σιγά εύκολα…

Τι αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου της η Ευγενία Μπλέτσα:

“Η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με διάφορα προβλήματα. Ορισμένα από αυτά είναι τόσο σοβαρά, ώστε αποτελούν κυριολεκτικά ζητήματα ζωής και θανάτου. Ο άνθρωπος που τα αντιμετωπίζει βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του. Έχει μπροστά του δύο μονάχα επιλογές. Η μια είναι να βουλιάξει στο πρόβλημα του για όλη του τη ζωή. Η άλλη να βρει τη δύναμη να σταθεί γερά στα πόδια του, να το αντιμετωπίσει και να συνεχίσει τη ζωή του.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στον άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το δίλλημα. Στην άνθρωπο που είναι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που του φαίνεται βουνό. Ένα βουνό δύσβατο, πανύψηλο, που αν και λαχταρά την ηλιόλουστη κορυφή του, νιώθει μικρός και αδύναμος μπροστά της. Οι σελίδες αυτού του έρφου μιλούν στην καρδιά του αναποφάσιστου ορειβάτη και τον γεμίζουν με αγωνιστικό παλμό. Αρκεί να τολμήσει, να κάνει την αρχή!!!

Οι θρυλικοί ήρωες μερικών μύθων του Αισώπου ζωντανεύουν μέσα στις σελίδες αυτού του έργου και μας αφηγούνται στιγμή προς στιγμή την ιστορία τους. Κάθε εμπειρία τους γεννά ένα συναίσθημα. Κάθε συναίσθημα … που με τη δύναμή του τους βοηθάει να γνωρίζουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους!”.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ευγενία Μπλέτσα γεννήθηκε το 1991 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών.  Από παιδί τρέφει μεγάλη αγάπη  για την τέχνη και ιδιαιτέρως για τη λογοτεχνία. Αυτό που την ωθεί στη συγγραφή  είναι η πεποίθησή της ότι το λογοτεχνικό έργο  γεννιέται από τον συγγραφέα και δεν ολοκληρώνεται παρά  μόνο μέσα από τις αμέτρητες και ποικίλες ερμηνείες που του προσδίδουν οι αναγνώστες του με το πέρασμα του χρόνου…

Έχει επίσης δημοσιεύσει το χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο “Ένα δώρο στο Χριστό” και μεμονωμένα ποιήματα από τις Εκδόσεις “Συνείδηση”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 506 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.