Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  11:28 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 22:27

Μαθητές νηπιαγωγείων από Αγρίνιο και Στράτο «μαθαίνουν να αγαπούν τα αρχαία» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επίσκεψης και ξενάγησης «Μαθαίνω να αγαπώ τα αρχαία» παρακολούθησαν μαθητές του 14ου νηπιαγωγείου Αγρινίου και του νηπιαγωγείου Στράτου που βρέθηκαν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η κ. Γαβρίνα Δήμητρα με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022.

Δεδομένου ότι ζητούμενο του σύγχρονου σχολείου είναι η δημιουργία «μοναδικών κι ανεπανάληπτων» εμπειριών των μαθητών μέσα κι έξω από αυτό, οι μικροί μαθητές αφού συμμετείχαν αρχικά στην προετοιμασία που προηγήθηκε στην τάξη και αφορούσε σε θέματα σχετικά με την έννοια του μουσείου, το θεσμό, τα είδη των συλλογών, τη χρησιμότητά τους στην κοινωνία και τα σχετικά επαγγέλματα, στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αυθεντικά μουσειακά εκθέματα, να ακούσουν όμορφες ιστορίες της μυθολογίας και να ζωγραφίσουν τα δώρα τους δίπλα από τα αγάλματα του Μουσείου.

Από τους νηπιαγωγούς εκφράζονται πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους στο χώρο του Μουσείου και στους υπεύθυνους του προγράμματος για τη θερμή φιλοξενία που προσέφεραν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News