Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:51 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 17:57

Αυτή η νύχτα μένει: Τι «ξένισε» τους Αγρινιώτες στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αντικείμενο συζήτησης στα στέκια των Αγρινιωτών απο το πρωί σήμερα Τρίτη, η πρεμιέρα της νέας σειράς του ALPHA αυτή η νύχτα μένει που διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με κεντρικό φόντο, «σκυλάδικο» της πόλης.

Το ξενυχτάδικο ονομάζεται «Όνειρο» και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το γνωστό οικογενειακό κέντρο που λειτουργούσε κοντά στην Καμαρούλα. Το πραγματικό «Όνειρο» εκείνης της εποχής είναι βέβαια το θρυλικό «Βραχώρι» που εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί.

Αγρινιώτες που βρίσκονται κοντά στα 60 σήμερα, έχουν βέβαια ζωντανές μνήμες απο εκείνη την εποχή και έχουν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αν και φυσικά το σίριαλ δεν απευθύνεται μόνο στους Αγρινιώτες, οπότε δικαιολογούνται σεναριακές ή σκηνοθετικές «υπερβάσεις», που για τον κάτοικο της περιοχής θεωρούνται τουλάχιστον υπερβολικές:

– Για παράδειγμα, μετά απο γερό ξενύχτι και πατσά στην πόλη, κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής (Μπισμπίκης) βρίσκεται στην… Πλώσταινα του Μεσολογγίου με τη μηχανή του. Για όσους θυμούνται το οδικό δίκτυο της περιοχής, κάτι τέτοιο να συμβεί, ήταν κομματάκι δύσκολο.

– Οι δυο νέες τραγουδίστριες με την άφιξή τους, μαθαίνουν την… Αγρινιώτικη φιλοξενία: Τρεις νεαροί με αγροτικό τις οδηγούν σε κάτι χωράφια με καρπούζια και κολοκυθιές, κάπως «άκυρα» προϊόντα για την περιοχή. Λίγο δύσκολο βέβαια να βρεθεί καπνοχώραφο σήμερα…

– Μη διακριτή η Ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά στη σειρά. Περιμέναμε τουλάχιστον κάποιοι εκ των ηθοποιών να χρησιμοποιούν το «παχύ» σίγμα.

– Το Πνευματικό Κέντρο που εγκαινίασε ο δήμαρχος (Στάνκογλου) ονομάζεται «Γληνός». Κορυφαία προσωπικότητα των γραμμάτων και της πολιτικής αλλά καμία σχέση με Αγρίνιο. Ένα «Χατζόπουλος» θα ταίριαζε καλύτερα.

– Η σειρά πάντως συμπεριέλαβε την Παναιτωλικάρα! Πίσω στον τοίχο σε ένα καφενείο, όπως αναφέρει το titormosmsnet.gr φαρδιά – πλατιά κρέμονται μία φωτογραφία με μία ομάδα σε ξερό γήπεδο, στα κίτρινα και μπλε. Και μπορεί να μην εστιάζει το πλάνο πάνω σε αυτή αλλά οι αναμνήσεις πολλών σίγουρα «ξύπνησαν»…

– Η παραγωγή έκανε φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να αναπαραστήσει μια εποχή κοντινή αλλά και τόσο μακρινή ταυτόχρονα. Η εύρεση κάποιων μηχανημάτων, αντικειμένων κλπ, σίγουρα ήταν δύσκολη δουλειά.

– Σε σχέση με άλλες τηλεοπτικές σειρές που κοντράρουν τη «Νύχτα», οι ερμηνείες είναι πειστικές, με Στάνκογλου και Μπισμπίκη φυσικά να ξεχωρίζουν. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.