Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 22:15

Ψηφιακή ταυτότητα: Από 1η Νοεμβρίου θα ισχύει σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από 1η Νοεμβρίου θα ισχύει η επίδειξη της ψηφιακής ταυτότητας σε τράπεζες και λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αλλά και στους παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς η περίοδος μετατέθηκε για ένα μήνα αργότερα.

Αυτό αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για την έναρξη ισχύος επίδειξης της ψηφιακής ταυτότητας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 (“Gov-GR Wallet”) σε τράπεζες και άλλες υπηρεσίες, που θα χρειάζεται η ταυτοποίηση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και επίδειξης των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης από τον πολίτη. Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για αναλυτικές πληροφορίες και οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδαhttps://wallet.gov.gr.

newsit.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.