Κυριακή, 19η Μαίου 2024  5:49 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 19:19

“Με επιτυχία η εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο Καλυδώνας”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κατάμεστη από Αιτωλοακαρνάνες, και όχι μόνο, αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η υπέρλαμπρη εκδήλωση για το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας.

Το ξεχωριστό και όμορφο αφιέρωμα διοργάνωσε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με το MegaronPlus στο πλαίσιο κύκλου παρουσιάσεων αρχαίων θεάτρων με τίτλο «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ».

Την συζήτηση συντόνιζε ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Σταύρος Μπένος, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Ολυμπία Βικάτου, Δρ. αρχαιολόγο και Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, που αναφέρθηκε στην ιστορία, αλλά και στις εργασίες ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου, και ο Νίκος Χατζηδάκης, αρχιτέκτων-μηχανικός ο οποίος έχει αναλάβει την μελέτη αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, έγινε η παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης του θεάτρου της αρχαίας Καλυδώνας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση η οποία έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας που εξήρε τη προσπάθεια αναστήλωσης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν και οι δύο Σύλλογοι του Ευηνοχωρίου, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαία Καλυδώνα», όπου οι Πρόεδροί της κ.κ. Δασκαλάκης Πάνος και Ζαρκάδας Σπύρος απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και παρουσίασαν το έργο των συλλόγων αυτών σχετικά με την προβολή της αρχαίας αυτής ιστορικής πόλης.

Με τη λήξη της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές με άφθονα ντόπια εδέσματα τοπικής κουζίνας.

πηγή: http://iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 1772 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.