Κυριακή, 19η Μαίου 2024  4:23 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 18:32

Εντυπωσίασε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 3-6-2016 το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στον Κινηματογράφο Άνεσις , και ξεχώρισε μαγεύοντας το κοινό, παρουσιάζοντας έργα του Σαίξπηρ στα Αγγλικά και Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς του γάμου με θέμα: Η Ώρα η Καλή.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος » Γνωρίζοντας τον Σαίξπηρ», οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και τα έργα του συγγραφέα καθώς και αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα »Μάκβεθ», »Άμλετ»,»Όνειρο θερινής νύχτας», »Ιούλιος Καίσαρας’ ‘,»Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στην αγγλική γλώσσα.

Στη συνέχεια τιμώντας την πλούσια Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά , την Ελληνική μας παράδοση, οι δυο χορευτικές ομάδες του Σχολείου(60 μαθητές) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς , ήθη, έθιμα και παραδόσεις του γάμου μέσα από παλιές φωτογραφίες του γάμου.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κολοβός Χρήστος και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ρήγας Κων/νος.

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival2

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival3

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival4

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival5

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival6

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival7

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival8

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival9

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival10

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival11

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival12

pol-12o-dimotiko-politistiko-festival13

agrinionews.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 1886 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.