Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:41 πμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 22:29

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H AEK είχε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, ήταν πειστική στο δεύτερο, βρήκε γκολ νίκης (0-2) με τον Λιβάι Γκαρσία και το αυτογκόλ του Μλάντεν (από την κεφαλιά του Μουκουντί) κι έφυγε από το Αγρίνιο με το πολύτιμο τρίποντο που την έστειλε στη 3η θέση.

Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της έφυγε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού και πάει στη διακοπή με χαμόγελα ενόψει της επιστροφής στο… στο σπίτι της και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μλάντεν στο «6», τους Ντίας, Ντουάρτε εσωτερικούς, τους Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα τον Καρέλη στο «9».
Ο Ματίας Αλμέιδα είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Σιμάνσκι μπροστά από τα στόπερ, τους Πινέδα, Ελιάσον εσωτερικούς και τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τους προωθημένους Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Εξαιρετικό πρώτο 25λεπτο από την ΑΕΚ

Σέντρα στο ματς και το πρώτο 25λεπτο μπορεί να χαρακτηριστεί ως το καλύτερο φετινό της Ενωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν την μπάλα, έπαιζαν γρήγορα και με τη μία, ενώ παράλληλα αναζητούσαν (πολύ) την κάθετη. Το παιχνίδι παίζονταν στο μισό των «κυανοκίτρινων» και οι φιλοξενούμενοι είχαν, εκτός των άλλων, δύο «καθαρές» φάσεις. Πιο συγκεκριμένα στο 5’με την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία και κυρίως στο 18’ όπου οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα «έκρυψαν» την μπάλα, ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη αλλά ο έμπειρος πορτιέρε αντέδρασε σωστά. Η ΑΕΚ είχε σωστό build up, «έβγαζε» τελικές και πατούσε στα καρέ του Παναιτωλικού. Που από την πλευρά του είχε μία καλή στιγμή με τον Σενγκέλια στο 18’ ύστερα από ωραίο «άπλωμα» της μπάλας από τον Ντίας (θύμισε τη φάση του 1-0 επί του Αρη), όμως οι γηπεδούχοι δεν κρατούσαν μπάλα και «σημάδευαν» κυρίως τον Νταγκό από τα αριστερά.

Κάπου εκεί και κυρίως από το ημίωρο και ως την ανάπαυλα πήγαμε σε πιο σετ παιχνίδι. Η Ενωση διατηρούσε τον έλεγχο όμως και οι γηπεδούχοι «πάτησαν» 1-2 φορές με αξιώσεις στα καρέ της, ενώ με μπροστάρη τους Λάρσον, Κορνέλιους τα «καναρίνια»… διάβαζαν καλύτερα το κάθετο παιχνίδι των αντιπάλων τους και δεν τους επέτρεπαν να παρουσιάζονται εξίσου απειλητικοί, Ετσι το πρηγώτο μισό έληξε χωρίς σκορ, ενώ υπήρξε και μία «εστία» έντασης που πάντως δεν πήρε διαστάσεις.

Ωραίο τελείωμα για το 0-1 ο Λιβάι Γκαρσία

Πολύ νωρίς στο δεύτερο μισό η ΑΕΚ βρήκε γκολ, καθώς στο 47’ ο Λιβάι Γκαρσία υποδέχθηκε την μπάλα στο επιθετικό της τρίτο, ήταν αφύλαχτος, η άμυνα του Παναιτωλικού βρίσκονταν σε ανισορροπία και με ωραίο σουτ την έστειλε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία ο Καρέλης για το 1-1

Κάπου εκεί το παιχνίδι… άναψε. Τα «καναρίνια» πήραν τον έλεγχο και περίπου 10 λεπτά πατούσαν καλύτερα. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια, έπαιρναν τις περισσότερες πρώτες μπάλες, δημιούργησαν ορισμένες μικροευκαιρίες και στο 57’ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 όταν μετά από σέντρα του Ντίας ο Καρέλης πήρε σε πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ντεμπούτο με «μισό» γκολ για τον Μουκουντί

Η αναμέτρηση κυλούσε σε ανάλογο τέμπο, η δράση πήγαινε, ορισμένες φορές, πάνω-κάτω, ο Αραούχο ήταν ο πιο επικίνδυνος του γηπέδου με τρεις τελικές από καλή θέση που όμως πέρασαν ψηλά άουτ και όλα «τελείωσαν» στο 75’. Τότε σε εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπατ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, ο Μλάντεν παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και εκείνη στην και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη. Το τέρμα χρεώθηκε ως αυτογκόλ και τρόπ τινά ο Καμερουνέζος στόπερ σημείωσε «μισό» γκολ στο ντεμπούτο του. Η ουσία πάντως είναι πως τότε διαμορφώθηκε και το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα και ο δύο προπονητές είχαν προχωρήσει σε αρκετές «παρεμβάσεις» (π.χ. οι γηπεδούχοι είχαν πάει σε ένα πιο «καθαρό» 4-2-3-1, για τους φιλοξενούμενους ο Πινέδα είχε περάσει δεξιός μπακ, ενώ ο Γαλανόπουλος έπαιξε ξανά σε επίσημο ματς μετά από περίπου ένα χρόνο), όμως μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι (οι Κολοβός- Αμραμπατ είχαν από μία εκατέρωθεν καλή ευκαιρία μέχρι το τέλος).

MVP: Ο Γκατσίνοβιτς. Ο 27χρονος μέσος ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο εξαιρετικό πρώτο 25λεπτο της Ενωσης, ενώ σανάτο δεύτερο μισό έπαιξε και αριστερά. Οργάνωνε σωστά και κυριάρχησε στον άξονα.

Στο ύψος του: Λιβάι Γκαρσία. Ανοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Ενωσης. Πόσο δε όταν το 0-1 έγινε σε ένα κομβικό χρονικό σημείο (αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου).

Αδύναμος κρίκος: Ο Μλάντεν. Ο χαφ του Παναιτωλικού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον άξονα. Το ότι βρίσκονταν πολλές φορές και με δύο αντιπάλους είναι ένα «ελαφρυντικό», όμως μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις ενώ πιστώνεται το το αυτογκόλ του 0-2.

Η «γκάφα»: Είναι μία ευρύτερη διαπίστωση και όχι κάτι συγκεκριμένο, το ότι ο Παναιτωλικός δεν κρατούσε μπάλα και έτσι η ΑΕΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν στην επίθεση.

Το «στραγάλι»: Εκανε λάθη ο Διαμαντόπουλος κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά δεν του παρουσιάστηκε η «δύσκολη» φάση. Γενικότερα το ματς τον «βοήθησε». Στην ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για καθυστερήσεις του Ανέστη στο πρώτο μέρος ζητώντας κίτρινη κάρτα, ενώ στον Παναιτωλικό θεωρούν πως ο Ρότα θα έπρεπε στο φινάλε του πρώτου μέρους να έχει δει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τράβηγμα του Νταγκό.​​​​​​​

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη. Σίγουρα στον Παναιτωλικό μένει το «αχ» από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Καρέλη όπου εκεί δεν έγινε το 1-1, αλλά τα «αν» δεν «σημαίνουν» κάτι. Η Ενωση είχε «καθαρές» φάσεις, σημείωσε δύο τέρματα και πήρε τη νίκη.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81' Μόρτενσον), Ντουάρτε (60' Κολοβός), Ντίας, Σενγκέλια (74' Φλόρες), Καρέλης (81' Πέδρο), Νταγκό (60' Μόρσεϊ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (74' Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46' Μουκουντί), Χατζισαφί (65' Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65' Άμραμπατ).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.