Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:18 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 09:45

32 ελληνικές σειρές για το 2022-23. Φέτος τον χειμώνα δεν θα βγούμε από το σπίτι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

λληνικές τηλεοπτικές σειρές 2022-23 σε Mega, ΕΡΤ, Alpha, OPEN, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Star. Τα next big thing, τα outsider, αυτές που θα συζητηθούν. Τι θα δούμε φέτος.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά. Η λύση της καθημερινής σειράς όπως ήταν οι Άγριες Μέλισσες, ο Σασμός, η Γη της ελιάς «δούλεψε» και αποτελεί μονόδρομο για αρκετά κανάλια, τα οποία επένδυσαν σημαντικά για ακόμη μια χρονιά στην μυθοπλασία- που έχει πάρει τα πάνω της τα δυο τελευταία χρόνια- αφού οι τηλεοπτικές σειρές έχουν αποδείξει τη δυναμική τους σε σχέση με τα shows και τα reality προγράμματα.

Η αφήγηση διαφορετικών ιστοριών, με δραματικό, ιστορικό ή κωμικό τρόπο αλλά κυρίως τα καστ ταλαντούχων ηθοποιών είναι αυτά που κάνουν τον τηλεθεατή να τις επιλέγει για την χειμερινή συντροφιά του.

Τα spoilers και τα trailers από το καλοκαίρι πήραν φωτιά ενώ μέχρι σήμερα επίσημα έχουν ανακοινωθεί 32 ελληνικές σειρές, άλλες νέες, άλλες παλιές και «ανανεωμένες» που θα συζητηθούν. Μεταξύ αυτών αναμένεται και η πολυπόθητη επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με το Maestro για την οποία γίνεται λόγος ήδη από τη σεζόν 2021-2022, του Φλόγα και Άνεμος βασισμένο στο ομόνυμο βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου αλλά και του Κόκκινου Ποταμιού που συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό. Η Μουρμούρα φέτος κλείνει 10 χρόνια, ο Σασμός μας κόβει την ανάσα και η ΕΡΤ έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη με τις 10 σειρές της σεζόν. Οι μάχες μόλις ξεκίνησαν!

Οι σειρές στο Mega: «Γη της ελιάς», «Άγιος Παίσιος» και 4 νέες σειρές

«Maestro»: Η πολυπόθητη επιστροφή του Παπακαλιάτη

Στο MEGA αναμένεται τον Οκτώβρη πώς κι πώς η άφιξη του «Maestro», η σειρά των εννιά επεισοδίων του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που επιστρέφει στην πιο ώριμη φάση του. Ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, μια ακολουθία συμβάντων βαθιά ανθρώπινων, ρεαλιστικών, συγκινητικών με εκρηκτική έκβαση, μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης, με την αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ματιά, τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του. Οι πολυδιάστατοι ήρωες όμως είναι το στοιχείο που «επένδυσε» ο γνωστός ηθοποιός. Μεταξύ αυτών των ηρώων ξεχωρίζει η νεαρή ηθοποιός, Κλέλια Ανδριολάτου, την οποία γνωρίσαμε στα 19 της μέσα από την σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Μπρούσκο». Απασχολεί από τότε μόνιμα τον τύπο και θα βρίσκεται αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι του. Ναι τα spoiler ήταν ήδη πολλά… αφού μέσα από τα instagram stories τους, είδαμε κάποιες σκηνές από τα γυρίσματα του σίριαλ. Η σειρά ωστόσο γυρίστηκε σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Maestro»: 
O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης

Το «Milky Way» και ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες Βασίλης Κεκάτος

Το Μega συνεχίζει δυναμικά με τις νέες αφίξεις και κυρίως εκείνη του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες σκηνοθέτη  Βασίλη Κεκάτου, του δεύτερου Έλληνα σκηνοθέτη μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που βραβεύεται με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών  για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Ο 30χρονος, με σπουδαία διεθνή φεστιβαλική πορεία κινηματογραφιστής, προετοιμάζει τη νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας οκτώ επεισοδίων με τίτλο «Milky Way». Μια πολλά υποσχόμενη σειρά με ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά θέμα που θα κάνει το θεατή να συγκινηθεί βαθιά, να κλάψει αλλά και να γελάσει. Προτιμά στα καστ του κυρίως νέους καλλιτέχνες και τους δίνει μια “διαφορετική” φωνή «σε μια εποχή που η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί και είναι εφάμιλλη της ποιότητας σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει κάτι για τους νέους ανθρώπους από κάποιον που ανήκει στην ίδια γενιά με αυτούς». Tα γυρίσματα τη σειράς έγιναν στην Αθήνα, σε τοποθεσίες της Πελοποννήσου και της Βορείου Ελλάδας, όπως η Φολόη, η Ξάνθη και ο Έβρος. Και για να μην ξεχνιόμαστε ναι, όλοι περιμένουν το guest star της Ελένης Φουρέιρα.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Milky Way»:
Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης. Guest stars: Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

«Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»: Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές ζωές στη νέα σειρά 

Το δίπτυχο της σκηνοθεσίας και του σεναρίου είναι ένα και πολύ γνωστό, Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου, οι οποίοι έρχονται το φθινόπωρο στη νέα κωμική σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη». Η Βάσω Λασκαράκη μετά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά «Σε ξένα χέρια» της ΕΡΤ1 αναλαμβάνει νέο ρόλο, η Κατερίνα Ζαρίφη μετά τους Συμπέθερους από τα Τίρανα παραμένει τηλεοπτικά στο ίδιο κανάλι και η Νίκη Λάμη που επιστρέφει τηλεοπτικά μετά από καιρό υποδύονται τις τρεις ηρωίδες, που ζουν μία γνώριμη σε όλους μας καθημερινότητα με απρόοπτα, παρεξηγήσεις και σπαρταριστές ιστορίες, υποσχόμενες στιγμές γέλιου όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»:
Μια οικογενειακή κωμωδία που περιγράφει παράλληλα τις περιπέτειες τριών διαφορετικών γυναικών με το ίδιο όνομα… Μαίρη. Κάθε μία έχει τη δική της ζωή, τους δικούς της ανθρώπους γύρω της και τη δική της κοσμοθεωρία. Απλές καθημερινές καταστάσεις που μας είναι γνώριμες, γίνονται στα χέρια των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου το υλικό για ένα σπαρταριστό σενάριο με χαρακτήρες της διπλανής πόρτας, απολαυστικές παρεξηγήσεις και ατάκες που θα γίνουν viral. Μια ξεκαρδιστική σειρά από το συγγραφικό δίδυμο που έχει σφραγίσει την κωμωδία στην τηλεόραση, το σινεμά και το θέατρο.

Πρωταγωνιστούν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα,  Σύλβια Δελικούρα,  Βάσω Γουλιελμάκη,  Μαίρη Σταυρακέλλη και  Πηνελόπη Πιτσούλη. Έκτακτη συμμετοχή: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Καβογιάννη, Κρατερός Κατσούλης, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Στογιάννη, Πάρις Θωμόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Βογιατζάκη, Μιχάλης Ρέππας κ.ά.

Η νέα δραματική σειρά «Μαύρο Ρόδο»

Η νέα δραματική σειρά του καναλιού, το «Μαύρο Ρόδο», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, έρχεται να κερδίσει κι άλλο έδαφος με το εκλεκτό της καστ. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός, το καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους ενώ η ερμηνεύτρια του τραγουδιού θα είναι η Ελένη Βιτάλη, η σπουδαία φωνή του ελληνικού λαϊκού ρεπερτορίου. Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται για πρώτη φορά και βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο στούντιο για την ηχογράφηση του τραγουδιού, το οποίο αποδίδει μοναδικά τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν οι ήρωες της σειράς και μεταφέρει την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Μαύρο Ρόδο»:
Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης. Στον ρόλο της Ηγουμένης, η Κατερίνα Διδασκάλου. Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης.

«Η Γη της ελιάς»: Το comeback που ζητάμε εδώ και τώρα

Η γη της ελιάς επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων μετά από τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς. Η Μυρτάλη ή αλλιώς Αφροδίτη Λιάντου έγινε το νέο it girl με διαφορά, η Άντζελα Γκερέκου που επέστρεψε τηλεοπτικά στη μικρή οθόνη μετά «Τα παιδιά της Νιόβης» το 2004 «αγκαλιάστηκε» από το τηλεοπτικό κοινό ενώ συνολικά είδαμε αρκετά νέα τηλεοπτικά πρόσωπα που μας εξέπλησσαν ευχάριστα και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε.

Το restart της «Γης της ελιάς» θα σημαδευτεί από μπαράζ δραματικών εξελίξεων μεταξύ αυτών, θάνατοι, αποκαλύψεις, συνωμοσίες, οι οποίες θα δοκιμάσουν τις σχέσεις των ηρώων, ενώ νέες είσοδοι(Μελίνα Κόντη, Φοίβος Μαρκιανός, Φιλιώ Κυριάκου, Έλενα Καλλινίκου και Ελισάβετ Γιαννακού) που θα «φωτίσουν» κάποια από τα μυστήρια της Αρεόπολης θα μας εκπλήξουν. Η πολύκροτη σύλληψη της Αθηνάς συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου, προκαλώντας την κατακραυγή της μικρής κοινωνίας. Ευτυχισμένοι, ο Μάνος και η Μαρίνα επιτέλους παντρεύονται. Ο ερχομός της μικρής Αγγελικής στο σπίτι του Ισίδωρου και του Μάνου θα αναστατώσει την Αντιγόνη και θα προκαλέσει μεγάλες συγκινήσεις. Ο Λυκούργος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία του υποκόσμου με μυστηριώδεις εξαφανίσεις, φόνους και εκβιασμούς. Η ζωή στη γη της Μάνης, όμως, δεν έχει μόνο σκάνδαλα και μίσος, έχει και έρωτες. Η Ιουλία μετά από έναν καβγά φεύγει από το σπίτι. Η συγκατοίκηση του Στάθη και της Εύας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η βαθιά αγάπη ανάμεσα στον Στάθη και την Ιουλία παραμένει πάντα ζωντανή, «θαμμένη» όμως μέσα τους. Ταυτόχρονα, νέοι έρωτες ανθίζουν, ενώ κάποιοι τελειώνουν. Η Μυρτάλη γνωρίζει το άλλο «πρόσωπο» της αγάπης. Μπλέκει στη δίνη ενός παθιασμένου έρωτα που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί, και σιγά σιγά οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια.

«Άγιος Παΐσιος»: Το απόλυτο trend στο twitter επιστρέφει

Τα νούμερα τηλεθέασης και τα social trend στο twitter δεν θα μπορούσαν να μην οδηγήσουν τους δημιουργούς της σειράς στη συνέχειά της. Ο δεύτερος κύκλος της θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου στο Άγιο όρος, το μεγαλείο της πνευματικότητάς του, την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέχρι και την κοίμηση του. Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994 η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της. Το ψηφίζουμε δαγκωτό και το περιμένουμε στις οθόνες!

Η ΕΡΤ κάνει το «μπαμ» με 10 σειρές

Μια νύχτα του Αυγούστου… αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ τηλεθέασης

H σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έτσι συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση, που άρχισε με το «Καρτ Ποστάλ» φτάνει στις οθόνες μας. Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’60, και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον ξάδερφο της. Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου ενώ η σειρά αποτελεί την συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί» που θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια και θα προβληθεί 2 Οκτώβρη.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου»:
Η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο και την αρρώστια. Όμως όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.Η δράση στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας μεταφέρεται στον Πειραιά, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες παίρνουν το πλοίο της γραμμής για μια καλύτερη ζωή μακριά από κοινωνικούς στιγματισμούς και αποκλεισμούς.Ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Τρούμπα καθώς και σε διάφορα σημεία της Δραπετσώνας που αναδύουν ατμόσφαιρα της εποχής του ’60 παρά τις όποιες μεταγενέστερες παρεμβάσεις. Επίσης πολλές σκηνές θα γυριστούν σε κτίρια περι την πλατεία Αυδή της Αθήνας αλλά και σε εξοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Καραμίχος κ.ά

Ένας έρωτας ντυμένος με «Φλόγα και άνεμο» 

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας Φλόγα και Άνεμος, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου – κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός- σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα. Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Αναμένουμε να δούμε στις 17 Σεπτέμβρη τη Kαρυοφυλλιά Καραμπέτη που μας είχε λείψει, τη Δωροθέα Μερκούρη αλλά και τον Άρη Λεμπεσόπουλο.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Φλόγα και Άνεμος»:
Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα). Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951. Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη ενώ τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

«Τα Νούμερα» θα φέρουν νούμερα

Στο άκουσμα της «Νούμερα» όλοι πιστεύαμε πώς πρόκειται για μια πιο διαφορετική μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Ωστόσο, η ζωντανή μουσική, ο χορός, η σάτιρα, η μαγεία, το stand up comedy και οι ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλους-έκπληξη υπόσχονται κάτι διαφορετικό. Η νέα μουσική κωμωδία 24 επεισοδίων που θα ξεκινήσει 16 Σεπτεμβρίου, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Νούμερα»:
Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, και με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τη φωτογραφία, Τα νούμερα φιλοδοξούν να «παντρέψουν» την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Πρωταγωνιστούν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης και η μικρή Έβελυν Λύτρα.

«Κάνε ότι κοιμάσαι»: Η νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά και η επιστροφή του Σπύρου Παπαδόπουλου

Ένα από τα ονόματα που θα συζητηθούν είναι εκείνο του  Σπύρου Παπαδόπουλου που έχει αφήσει ολοκληρωτικά πίσω του τα γλέντια της εκπομπής «Στην υγεία μας» και επιστρέφει ως πρωταγωνιστής στην ψυχολογική σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι», σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη Γιάννη Σκαραγκά. 12 Σεπτέμβρη το πρώτο ραντεβού!

Λίγα λόγια για τη σειρά «Κάνε ότι Κοιμάσαι»:
Ο Νικόλας ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Σίντος, Γεωργία Μεσαρίτη, Αναστασία Στυλιανίδη, Βασίλης Ντάρμας, Μαρία Μαυρομμάτη, Αλέξανδρος Piechowiak, Χρήστος Διαμαντούδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Γεροδήμος, Ζωή Ρηγοπούλου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Καλαντζής, Έλενα Ντέντα, Καλλιόπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Γιώργος Δεπάστας, Ανανίας Μητσιόπουλος, Χρήστος Στεφανής.

Ποιο είναι άραγε το «Βραχιόλι της φωτιάς»;

Η νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς», είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο. Μέσα από οχτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές. Το καστ της σειράς σίγουρα θα σχολιαστεί…

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς»:
Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά.

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο»

Η κωμική σειρά της ΕΡΤ συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, μετά τις θετικές εντυπώσεις  που άφησε στο τηλεοπτικό κοινό. Νέα πρόσωπα, περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες, ξεκαρδιστικές καταστάσεις και πολλές εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν και φέτος οι ήρωες. Το σίγουρο είναι ότι Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους. Ετοιμαστείτε για νέες εισόδους ηθοποιών, ανάμεσά τους ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στο γυαλί μετά από αρκετά χρόνια αλλά και οι: Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου, Χρήστος Φωτίδης, Παύλος Πιέρρος. Ήδη η πρεμιέρα ήταν… ανανεωτική!

«Τα καλύτερά μας χρόνια» είναι τώρα

«Τα καλύτερά μας χρόνια», η οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας που αγαπήσαμε, επιστρέφει 13 Σεπτέμβρη αυτή τη φορά για να μας ταξιδέψει στη δεκαετία του ’80. Η γειτονιά του Γκύζη δεν βαδίζει… τρέχει ολοταχώς, οδηγώντας τους πρωταγωνιστές σε μια νέα δεκαετία, νέοι φίλοι εμφανίζονται από μακριά –όχι πάντα για καλό–, παλιοί γνώριμοι επιστρέφουν με νέα δυναμική, έρωτες με ημερομηνία λήξης κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ νέα αντικείμενα του πόθου χτυπούν την πόρτα και στοιχειώνουν τις καρδιές των πρωταγωνιστών μας.  Αφετηρία της νέας σεζόν το σφύριγμα της έναρξης του Μουντιάλ στην Αργεντινή, το καλοκαίρι του 1978.

Guests: Έμιλυ Κολιανδρή, Θανάσης Αλευράς, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Στάθης Κόικας, Μαρία Εγγλεζάκη, Αντώνης Σανιάνος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ναταλία Τζιάρου, Θάλεια Συκιώτη, Νίκος Τσιμάρας, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Ζωή Μουκούλη, Ρένα Κυπριώτη, κ.ά

«Κι όμως είμαι ακόμη εδώ»

ο ζευγάρι στη ζωή έγινε ιδιαίτερα αγαπητό και στην τηλεοπτική σειρά. Η ρομαντική κωμωδία της ΕΡΤ «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ», με τους Κατερίνα Γερονικολού και Γιάννη Τσιμιτσέλη, επιστρέφει στις οθόνες μας 24 Σεπτεμβρίου με δέκα καινούργια επεισόδια. Η Κατερίνα που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, ξεπερνάει τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή. Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί. Η τρελή πορεία που ξεκίνησε με σπασμένα τα φρένα και προορισμό τη χαρά της ζωής και τον απόλυτο έρωτα συνεχίζει. Θα τα καταφέρει;

Η «Πτώση» έρχεται στο νέο πρόγραμμα

Η σειρά θα προβληθεί σύντομα στην ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου και Τίνας Καμπίτση με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς σε πρωταγωνιστούς ρόλους: Χρήστο Λούλη, Kίκα Γεωργίου, Ιωάννη Παπαζήση, Εριέττα Μανούρη και Λένα Παπαληγούρα.

Η «Παραλία» με σκηνικό τα Μάταλα

Ακόμα μια σειρά της ΕΡΤ που έρχεται τον Δεκέμβρη. Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, Το κορίτσι με το σαλιγκάρι. Με σκηνικό τα Μάταλα της Κρήτης και πρωταγωνιστές χίπις μια διαφορετική ιστορία εκτυλίσσεται.

Ο Alpha, τα δέκα χρόνια της Μουρμούρας, ο Σασμός και δύο νέες σειρές

Έτσι γεννιέται η ελπίδα και ο «Σασμός»

Ποιος δεν σκέφτηκε το καλοκαίρι του τι θα γίνει με την Βασιλική, τον Μαθιό και την Καλλιόπη; H πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε είναι η Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21:00 ακριβώς. Η σειρά – φαινόμενο που έσπασε πέρυσι τα κοντέρ της τηλεθέασης θα μπει δυναμικά στη δεύτερη σεζόν. Δεν είναι μόνο οι ιστορίες του «Σασμού» που έκαναν τη διαφορά αλλά το περιβάλλον όπου διαδραματίζονται, η κινηματογραφική αισθητική με την οποία αποδίδονται, οι υψηλού επιπέδου ερμηνείες, η υπέροχη πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια. Είναι η καθαρότητα των χαρακτήρων, η αρχετυπική διάσταση που διακρίνει ορισμένους από αυτούς, η δύναμη των συναισθημάτων αλλά και η διαλεκτική της βεντέτας όπως αναπτύσσεται μέσα από τη δραματουργία, η γεύση της ελπίδας και η δύναμη του έρωτα. Στόχος τους είναι να διατηρήσουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και για αυτό το στόρι εμπλουτίζεται με νέους ήρωες, που θα υποδυθούν ο Στέλιος Μάινας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής και άλλοι. Η ιστορία συνεχίζεται…με τον κύκλο της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, να αναζωπυρώνεται. Η άφιξη του Παύλου Βρουλάκη πολώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ενώ νέα γεγονότα φέρνουν ανατροπές, κινούν τον ιμάντα της ιστορίας και οδηγούν τη δράση στην απόλυτη κορύφωση!

«Αυτή η νύχτα μένει»: Το λυρικό trailer μας ταξιδεύει στα μπουζούκια των 80s

Στον ALPHA θα προβληθεί η πλέον αναμενόμενη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» με δυνατά ονόματα όπως οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Κόρα Καρβούνη. Η νέα μεγάλη παραγωγή που έρχεται στο νέο πρόγραμμα βασίζεται στο εμβληματικό βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή με τον ομώνυμο τίτλο!

Λίγα λόγια για τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»:
Με φόντο το «Όνειρο», ένα σκυλάδικο του Αγρινίου, παρακολουθούμε ζωές διαφορετικών ανθρώπων και διαφορετικών κόσμων. Δύο κόσμοι θα ανταμώσουν για να συγκρουστούν μέχρι θανάτου. Όταν αποκαλύπτεται στο Χρήστο (Γιάννης Στάνκογλου), τον αυτοδημιούργητο δήμαρχο μιας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του ’80 και ανερχόμενο πολιτικό, ότι ο Στρατής (Βασίλης Μπισμπίκης), ο ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης ενός τοπικού σκυλάδικου, δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια, το μαγαζί του Στρατή και ολόκληρος ο κόσμος του αρχίζουν να δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο από παντού. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται κι από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται και οι άνθρωποι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία ενώ ένας ανεξιχνίαστος φόνος, που συνδέεται με το παρελθόν τους, συνεχίζει να τους απειλεί.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Κόικας, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Μελίνα Λεφαντζή, Αινείας Τσαμάτης, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιάννης Απέργης, Νικολέτα Καρρά, Ελένη Βεργέτη, Θανάσης Βλαβιανός, Αναστασία Τσιλιμπίου, Σπύρος Σταμούλης, Νίκος Βατικιώτης, Γιώργος Τσάφας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Φοίβος Παπακώστας, Ντένης Μακρής, Μάρω Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Καβαλάκη.

Ο «Παράδεισος των κυριών» είναι γεμάτος πάθη και καλά κρυμμένα μυστικά

Βασισμένο σε πασίγνωστη νουβέλα του Εμίλ Ζολά, «Ο παράδεισος» -«ll paradiso delle signore» στην «αυθεντική» ιταλική βερσιόν- της Rai Fiction &Aurora Tv κάνει την είσοδο του. Η δραματική σειρά εποχής «Ο Παράδεισος των κυριών» έρχεται τη νέα σεζόν, στην prime time ζώνη του Alpha. Μια μεγάλη, και φιλόδοξη παραγωγή, με ωραία σκηνικά και κοστούμια, πλαισιωμένη από λαμπερούς πρωταγωνιστές που μεταφέρουν το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60, δυνατές ερμηνείες, γοητευτικούς πρωταγωνιστές, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές μας προκαλούν να την δούμε.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Παράδεισος των κυριών»:
Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1963. Ένα πολυκατάστημα, «Ο Παράδεισος των κυριών», γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά. Εδώ όλες οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας… Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς… ονείρου τους! Ένα τραγικό συμβάν, όμως, θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ένας αναπάντεχος θάνατος θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος. Θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κρατήσουν την επιχείρηση και το όραμά τους ζωντανό;

Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Τσακομίδης, Γιούλη Τσαγκαράκη, Σύρμω Κεκέ, Μιχάλης Πανάδης, Δέσποινα Τσούτσα, Κατερίνα Σαβράνη, Τραϊάνα Ανανία, Μάνος Καζαμίας, Καλή Δάβρη, Ελένη Σακκά, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννης Ασκάρογλου, Αγησίλαος Μικελάτος, Τζένη Καζάκου, Έλενα Μεγγρέλη, Ειρήνη Βαλατσού, Βασίλης Βούνος, Νικόλαος Αγαπίου.

«Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» για 10η χρονιά

Δέκα κεράκια σβήνει φέτος η Μουρμούρα, η μακροβιότερη κωμική σειρά ης ελληνικής τηλεόρασης. Ο 10ος κύκλος της σειράς, «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» έρχεται  με φόρα, με ιστορίες δυνατές, με πολύ χαρά, γέλιο, σπιρτάδα και good feeling. Η Βούλα, ο Μηνάς, ο Ηλίας, η Καίτη, ο Μπάμπης, η Ξένια, ο Άγγελος, η Βέλη, αλλά και η Μένη, η Σοφούλα, και ο Ηλίας Κανάτης, οι άνθρωποί, θα μας χαρίσουν και πάλι απλόχερα την μουρμούρα τους.

Το OPEN θα κονταροχτυπηθεί στη μάχη των τηλεοπτικών σειρών με το Κόκκινο ποτάμι

«Το κόκκινο ποτάμι» επιστρέφει μετά από δύο χρόνια

Το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, η σειρά που αγαπήθηκε και συγκίνησε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές, επιστρέφει στο OPEN δυο χρόνια μετά με δραματικές εξελίξεις.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι»:
Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική ιστορική κατάληξη, ενώ την ίδια ώρα αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους. Παράλληλα με τη δική τους περιπέτεια Θα ζήσουμε τις ιστορίες κι άλλων προσφύγων και θα δούμε πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων της εποχής. ‘Ολη η πλοκή διαδραματίζεται με φόντο τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό το διάστημα 1919-1923. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων είναι το πολιτικo-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, περιγράφοντας τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούρια τοις ζωή στην Ελλάδα, που με δύναμη κατακτούν. Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους…

Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Χατζάκης, Ηρώ Μουκίου, Χρήστος Φωτίδης, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη και Χριστίνα Αλεξανιάν

«Έρωτας φυγάς» της δεκαετίας του ’50

Σημαντική και η προσπάθεια του OPEN στη μυθοπλασία με σειρές όπως ο «Έρωτας Φυγάς» η οποία βασίζεται σε ξένη φόρμα, το τουρκικό «Bir Zamanlar Çukurova». Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος ενώ η σειρά σκοπεύει να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Έρωτας Φυγάς»:
Μία αγάπη που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερα του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου πολέμου, διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχθεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίς γυρισμό.Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος. Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος.

Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα. Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς και στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς, η Έφη Παπαθεοδώρου.

«H δική μας οικογένεια» βασισμένη στο αργεντίνικο «somos familia»

Ο Βασίλης Θωμόπουλος θα σκηνοθετήσει τη νέα κωμική σειρά, η οποία είναι βασισμένη στο αργεντίνικο, «Somos familia» (Είμαστε Οικογένεια). Το σενάριο υπογράφει ο Άγγελος Χασάπογλου.

Λίγα λόγια για τη σειρά «H δική μας οικογένεια»:
Ο Δημήτρης είναι ένας περιζήτητος, γοητευτικός εργένης, πρώην οδηγός αγώνων μότο κρος που σήμερα είναι ιδιοκτήτης μια εταιρείας που ασχολείται με events, αγώνες μότο κρος και αξεσουάρ μηχανών. Ο συνέταιρος του, και πρώην ομόσταβλός του, Σέργιος αντίθετα είναι ένας οικογενειάρχης, παντρεμένος με τη Μαργαρίτα και έχουν μαζί 4 παιδιά. Η Αγγελική είναι μια δημοσιογράφος που αρθρογραφεί σε ένα site γυναικείου περιεχομένου, αλλά παράλληλα η μεγαλύτερη έρευνα της έχει επικεντρωθεί στο να βρει την κόρη που γέννησε πριν από 17 χρόνια αλλά αναγκάστηκε να τη δώσει για υιοθεσία. Αυτό που θα αποκαλύψει σύντομα είναι πως η κόρη αυτή, είναι η Νεφέλη, η μεγάλη κόρη του Σέργιου που έχουν υιοθετήσει με τη Μαργαρίτα πριν κάνουν τα δικά τους παιδιά. Η Αγγελική εντοπίζει την κόρη της και προσεγγίζει τη Μαργαρίτα ώστε να κανονίσει να τη γνωρίσει επιτέλους από κοντά. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια…Ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όπου στο αεροπλάνο επέβαιναν ο Σέργιος και η Μαργαρίτα θα ανατρέψει τις ζωές όλων. Η Αγγελική θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει στη ζωή της την κόρη της, Νεφέλη, και ο Δημήτρης, ο μποέμ εργένης θα βρεθεί να είναι κηδεμόνας των τεσσάρων παιδιών του φίλου του, Σέργιου…Τίποτα δεν θα είναι εύκολο όμως, ούτε για την Αγγελική ούτε για τον Δημήτρη. Η Αγγελική θα πρέπει να αλλάξει άρδην συνήθειες και τρόπο ζωής για να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της, από τη στιγμή που θα προσληφθεί ως οικιακή βοηθός από τον Δημήτρη ώστε να έχει μια βοήθεια και στο μεγάλωμα των 4 παιδιών του φίλου του. Και ο Δημήτρης θα πρέπει να εκπαιδευτεί γρήγορα στο πώς να είναι ένας υπεύθυνος ενήλικας, και να ξεχάσει την εργένικη ζωή για χάρη της νέας οικογενειακής του κατάστασης! Σύμμαχοι και εχθροί άλλοτε θα βοηθήσουν και άλλοτε θα φέρουν εμπόδια στην προσπάθεια των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας να πετύχουν τους στόχους τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συμβίωσης δημιουργείται μια σειρά περίεργων καταστάσεων.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης, Απόστολος Γκλέτσος, Ελίνα Μάλαμα, Ρένος Ρώτας, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Κατερίνα Αντζουλάτου, Νικόλας Χαλκιαδάκης και η Υρώ Μανέ.

Ο ΑΝΤ1 και οι 5 σειρές της σεζόν

«Εκτός υπηρεσίας» με τον Πάνο Βλάχο

Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1, σε σενάριο Μάκη Πιτταρά, Θωμά Τσαμπάνη και σκηνοθεσία Βασίλη Κεχαγιά, έρχεται στο νέο πρόγραμμα του σταθμού. Η Βασιλική Ανδρίτσου μας είχε λείψει τηλεοπτικά ενώ τον Πάνο Βλάχο ανυπομονούμε να τον δούμε ξανά με πιο κωμικό ρόλο!

Λίγα λόγια για τη σειρά «Εκτός υπηρεσίας»:
Αστυνομικοί, τοπικοί «άρχοντες» και απλοί πολίτες, «ύποπτοι», αλλά και «αθώοι», ζουν σε ένα νησί όπου ακόμα κι αν δεν υπάρχει το «κακό»… θα πρέπει να το εφεύρουν. Λόγω ανύπαρκτης εγκληματικότητας, το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου έρχεται αντιμέτωπο με την πιθανότητα να βάλει λουκέτο. Η ειδοποίηση από τα κεντρικά  έρχεται: το Τμήμα πρέπει να κλείσει λόγω… αδράνειας και οι αστυνομικοί του πρέπει να μετατεθούν σε άλλες περιοχές. Έκπληκτοι και σε απόγνωση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση για να το κρατήσουν ανοιχτό: να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι! Σύντομα, όμως, οι ζωές όλων των κατοίκων των δύο χωριών, που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα, αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα, θα αλλάξουν για πάντα.

Πρωταγωνιστούν: Πάνος Βλάχος, Βασιλική Ανδρίτσου, Άνδρη Θεοδότου, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου, Αλέξης Βιδαλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Κοκιασμένος, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιάννης Γιαννούλης, Σωσώ Χατζημανώλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Ζερίτης, Χαριτίνη Ηλιάδου, Μαριλένα Γερμανού, Μαρία Κυρώζη, Άννα Κλάδη. Στο ρόλο του Σωκράτη ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και της Μπόμπας η Αλίκη Αλεξανδράκη.

«Ποιος Παπαδόπουλος;» οέο

Το «Ποιος Παπαδόπουλος;» έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2022 στον ΑΝΤ1 για να χαρίσει στους τηλεθεατές μοναδικές στιγμές γέλιου σε σενάριο Βασίλη Ρίσβα – Δήμητρα Σακαλή και σκηνοθεσία, Βασίλη Μυριανθόπουλου. Για να δούμε…

Λίγα λόγια για τη σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος;»:
Στη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 οι ζωές δύο οικογενειών αναστατώνονται λόγω μιας αναγκαστικής συγκατοίκησης.16 χρόνια πριν, εξαιτίας μίας συνωνυμίας, δύο μωρά μπερδεύονται στο μαιευτήριο και μεγαλώνουν με τη λάθος οικογένεια. 16 χρόνια μετά, όταν το λάθος αποκαλύπτεται, οι πλούσιοι αριστοκράτες Παπαδόπουλοι θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν, στην έπαυλή τους, τους φτωχούς και άξεστους Παπαδόπουλους, για χάρη των… γιων τους. Πώς θα εξελιχθεί η συμβίωση δύο τελείως διαφορετικών κόσμων;

Πρωταγωνιστούν: Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Ουζουνίδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Σπύρος Σπαντίδας, Νίκος Seymour Σταθόπουλος, Δημήτρης Δάρας, Ειρήνη Τσέλλου. Στο ρόλο του παππού Θανάση, ο Βασίλης Κολοβός.

«Παγιδευμένοι» σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και σενάριο Σωτηρίας Ψευτούδη

Οι Παγιδευμένοι, η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 έρχεται τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα έως και Τετάρτη, στις 22:00 και θα ξετυλίγει το νήμα μιας δυνατής ιστορίας με καταιγιστική πλοκή, συνεχείς ανατροπές σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και σενάριο Σωτηρίας Ψευτούδη.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Παγιδευμένοι»:
Ένα νεαρό κορίτσι δολοφονείται. Ποιοι είναι οι αληθινοί δράστες και  ποιοι οι  ηθικοί αυτουργοί; Μία δικηγόρος και ένας Εισαγγελέας συναντιούνται και αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν τον πραγματικό ένοχο. Έχουν, όμως, εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Για τον Δημήτρη, ο Νόμος και η Δικαιοσύνη είναι το ίδιο. Για την Άννα, άλλο ο Νόμος και άλλο η Δικαιοσύνη. Παγιδευμένοι σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, ψάχνουν να βρουν διέξοδο. Μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή συναισθημάτων, αναζητούν την αλήθεια. Κανείς τους, όμως, δε θα μπορέσει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την οφθαλμαπάτη. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις τους με τα πρόσωπα που είναι γύρω τους. Αναζητώντας τον ένοχο και τα πραγματικά γεγονότα, όλοι παγιδεύονται μέσα στη δίνη μεγάλων μυστικών και έντονων συναισθημάτων. Κανείς δεν είναι αθώος, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Γιατί η αλήθεια δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο…

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ, Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου, Αθηνά Ροδίτου, Ναταλία Πελέκα, Άννα Πορφύρη, Νίκος Ιωαννίδης, Βίκτωρας Πέτσας, Μαρία Μαραγκού, Δημήτρης Πίτσος, Αλίκη Κακολύρη. Στο ρόλο του Σπύρου Μαρκέτου, ο Παύλος Ορκόπουλος, του Γεράσιμου Μαρκέτου, ο Στέφανος Κυριακίδη, της Ειρήνης Ροδίτη, η Ντίνα Μιχαηλίδου, της Υβόννης Χατζή, η Ταμίλλα Κουλίεβα και της Χρύσας, η Σοφία Φαραζή.

«Η μάγισσα» είναι η Έλλη Τρίγγου
Ο ΑΝΤ1 αποφάσισε την καινούργια χρονιά να βγάλει στον αέρα την μάγισσα που το σενάριό της υπογράφουν η Μελίνα Τσαμπάνη με τον Πέτρο Καλκόβαλη και τη σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Λευτέρης Χαρίτος, δηλαδή η βασική δημιουργική ομάδα των Άγριων Μελισσών που ανέβασε τον ψηλά πήχη στην εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Έλλη Τρίγγου που έγινε γνωστή στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό με την εξαιρετική ερμηνεία της ως Ασημίνα στις Μέλισσες. Σύντομα θα δούμε και το τρέιλερ της σειράς!

Λίγα λόγια για τη σειρά «Η μάγισσα»:
Κατά την περίοδο των διεργασιών της Ελληνικής Επανάστασης, το 1818, δύο οικογένειες στη Μάνη, που έχουν μια παραδοσιακή έχθρα, ενώνονται μέσα από ένα γάμο και αποκτούν διάδοχο. Σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό εξαφανίζεται και αναβιώνει η παλιά έχθρα. Όλες οι υποψίες θα πέσουν σε μια υπηρέτρια της οικογένειας.

«Σμύρνη Μου Αγαπημένη»: Μετά την ταινία υπερπαραγωγή έρχεται η μίνι σειρά
Η ομώνυμη ταινία-υπερπαραγωγή, σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Martin Sherman, θα προβληθεί υπό τη μορφή μίνι σειράς, τεσσάρων επεισοδίων, εμπλουτισμένων με υλικό και σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγιάς και υπενθυμίζει ότι η τραγικότητα του πολέμου παραμένει, πιο επίκαιρη από ποτέ. Αναμένουμε το τρέιλερ!

Λίγα λόγια για τη σειρά «Σμύρνη Μου Αγαπημένη»:
Η Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της, Φιλιώ Μπαλτατζή, βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγειτην πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στο χώρο καιτο χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Πρωταγωνιστές: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση κ.ά

Ο ΣΚΑΙ χτυπάει με ΣτΟργή, Άγρια γη και Γλυκάνισο

Η κοινωνική σειρά «ΣτΟργή»

Η νέα σειρά του ΣΚΑΪ, «στΟργή», είναι πολλά υποσχόμενη σύμφωνα με το τρέιλερ που παίζει ήδη στο πρόγραμμα του σταθμού, το οποίο κατάφερε να κερδίσει τους τηλεθεατές από τις “μίνι” ιστορίες που κόβουν την ανάσα. Πρόκειται για την ελληνική προσαρμογή της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς Kirmizi Oda που βασίζεται στο βιβλίο της ψυχιάτρου και συγγραφέως, Gülseren Budaıcıoğlu και πραγματεύεται την κακοποίηση και το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται την ψυχίατρο -ή Γιατρό όπως την αποκαλούν όλοι- Μαργαρίτα Καλογεροπούλου ενώ η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα. Στον ρόλο του Απόστολου Καλογερόπουλου, συζύγου της Ψυχιάτρου, δεν θα δούμε τελικά τον Άρη Λεμπεσόπουλο για τον οποίο είχε γίνει λόγος αλλά τον Νίκο Καραθάνο.

Λίγα λόγια για τη σειρά «στΟργή»:
Μία γυναίκα που αποπειράται να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή, μία οικονομολόγος που μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας που κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας που πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι που παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα που επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο και ένα ζευγάρι που διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Ιστορίες γνώριμες, αναμνήσεις που ξυπνούν και ζητούν να τις αντιμετωπίσεις κατάματα. Ιστορίες ποτισμένες με οργή που αναζητούν στΟργή. Όταν η ψυχή αρρωσταίνει, οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου, κοινωνικού προβλήματος: της βίας είναι η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας – ερευνήτρια και πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της. Η Γιατρός διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας.

Στις θεραπευτικές συνεδρίες με τη Γιατρό πρωταγωνιστούν οι: Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Νεφέλη Κουρή (Καίτη), Σοφία Πριόβολου (Αγνή), Γιωργής Τσουρής (Χρήστος), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Δώρα), Μαρίλια Μητρούση (Άννα). Την ομάδα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου που διευθύνει η Γιατρός, στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του Κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ).

Η «Άγρια γη» είναι δραματική και καθημερινή

Μέσα στον Ιούλιο κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας καθημερινής δραματικής σειράς του ΣΚΑΪ που ήδη σχολιάστηκε θετικά και οι τηλεθεατές περιμένουν την τελική ευθεία για την μεγάλη πρεμιέρα. Η Ζέτα Δούκα  μετά τη περσινή της συμμετοχή στη σειρά Όρκος στην ΕΡΤ1 και τα Ψέματα στον ALPHA θα ενσαρκώσει τον ρόλο της Όλγας Γρίβα, μιας γυναίκας που θα απασχολήσει κατά πολύ το τηλεοπτικό κοινό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και την πλοκή της σειράς.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Άγρια γη»:
Ένας άντρας επιστρέφει στη γη που γεννήθηκε και που έζησε, στη γη που ήταν δική του αλλά δεν του ανήκει πια. Μυρίζει το χώμα, το νιώθει εύφορο και βαρύ στα δάχτυλά του, όπως και πριν χρόνια, όταν μια απαγωγή έκοψε στα δυο το νήμα της ζωής του και του γνώρισε την άγρια πλευρά της, στερώντας του οικογένεια και περιουσία, αναγκάζοντας τον να κρυφτεί πίσω από μια νέα ταυτότητα. Ο Άρης πολεμά και επιβιώνει αλλά ποτέ δεν ξεχνά, τι του στέρησαν… Ο Άρης ξαναβλέπει την Ελπίδα, παντρεμένη πια και με παιδί. Όταν φτάνει στον τόπο του και χωρίς να το επιλέγει, γίνεται το πεπρωμένο της. Το ίδιο όμως κι εκείνη γι’ αυτόν. Γίνεται η δύναμη που θα μπορούσε να τον επαναφέρει σ’ αυτό που είναι στ’ αλήθεια, στον άντρα που θέλει να αγαπήσει, να αγαπηθεί και να αφήσει το βαρύ φορτίο της εκδίκησης πίσω του. Θα καταφέρει η αγάπη να βάλει ένα τέλος; Η αγάπη που ξεκίνησε μαζί με το κακό κι έχει το ίδιο παλιά και γερή ρίζα μ’ αυτό.

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα (Όλγα Γρίβα), Στέφανος Μιχαήλ (Άρης Μάρκου), Παναγιώτα Βιτετζάκη (Ελπίδα Γρίβα), Ορέστης Τζιόβας (Γιώργος Χαρίσης), Θανάσης Πατριαρχέας (Μάνος Πεταλάς), Λήδα Ματσάγγου (Ρόζα Γρίβα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Αντώνης Καράς), Κώστας Φαλελάκης (Μιχάλης Μάρκου), Νίκος Αρβανίτης (Γρηγόρης Φωτειάδης), Στράτος Τζώρτζογλου (Θωμάς Ζαφειρίου), Νικολέττα Βλαβιανού (Φιλιώ Μηλιώνη), Ελένη Μαρσίδου (Αθηνά Τσάμη), Πέτρος Σκαρμέας (Στέφανος Ζαφειρίου), Έλενα Ασημακοπούλου (Ρένα Σερέτη), Ιβάν Σβιτάιλο (Χρήστος Τσακίρης), Γιώργος Κοσκορέλλος (Αλέξης Καράς), Αλέξανδρος Δαβιλάς (Βαγγέλης Φωτειάδης), Νάστια Βραχάτη (Άννα Ασημάκου), Νικόλας Βασιλειάδης (Λουκάς Κεχαγιάς), Άννα Μαρία Ηλιάδου (Κατερίνα Χαρίση), κ.ά

Γλυκάνισος

Από το trailer που κυκλοφόρησε φαίνεται καθηλωτικό. Η νέα δραματική σειρά που εκτυλίσσεται στη Λέσβο με πρωταγωνίστρια την Ελένη Πιερίδου στον ρόλο της Σύριας πρόσφυγα Ραζάν θα συζητηθεί.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Γλυκάνισος»:
Με φόντο το πανέμορφο νησί της Λέσβου, γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος, ενός Έλληνα χριστιανού και μίας Σύριας μουσουλμάνας, του Στρατή, γόνου εύπορης οικογένειας της Μυτιλήνης, και της Ραζάν, Σύριας πρόσφυγα. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. Ο Στρατής, άλλωστε, χρωστά τη ζωή του στο σύντροφο της Ραζάν…Η ζωή γράφει όμως τα δικά της σενάρια. Ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους θα καταφέρει να φέρει κοντά και τους τόσο διαφορετικούς κόσμους τους; Πώς θα τον αντιμετωπίσει το περιβάλλον τους; Οι οικογένειες τους; Οι κάτοικοι του νησιού; Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι όμως θα πληρώσουν το τίμημα. Θα βγει ο έρωτας νικητής;

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου (Στρατής), Έλενα Πιερίδου (Ραζάν), Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), Τάνια Τρύπη (Ερμιόνη), Κώστας Αποστολάκης (Μενέλαος), Ευγενία Δημητροπούλου (Ελεάνα), Αιμιλιανός Σταματάκης (Έκτορας), Εύρη Σωφρονιάδου (Φατιμέ), Χρήστος Κοντογιώργης (Καρίμ), Ραφίκα Σαουίς (Φάζια), Βασίλης Αθανασόπουλος (Άγγελος), Χάρης Ασημακόπουλος (Ευστρατίου), Αντρέας Κοντόπουλος (Θανάσης), Μαίρη Χήναρη (Σταθούλα), Αντώνης Γιαννακός (Ραφαήλ), Μπίλιω Μαρνέλη (Αλίκη), Αθηνά Αλεξοπούλου (Χρυσάνθη), Νίκος Κασάπης (Μιχάλης), Γιούλη Γεωργακοπούλου (Αναστασία), Βαγγέλης Στρατηγάκος (Νεφζάτ), Φώτης Κάραλης (Νικήτας), Άρτεμις Ιωαννίδη (Ανθή), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Πωλ), Κωνσταντίνος Μουταφτσής (Μπίλι), Θαλασσινή Μποσταντζόγλου (Μαργαρίτα), Κώστας Ζωγραφόπουλος (Θόδωρος), Τάσος Καρλής (Χάρης). Στο ρόλο της Αριάδνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Το Star παραμένει σταθερό με ένα και καλό

«Τρία μίλια» second round

Η σειρά που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως outsider της περσινής χρονιάς, η οποία έκανε πρεμιέρα στην απογευματινή ζώνη του Star λίγους μήνες πριν από την «λήξη» της τηλεοπτικής σεζόν επιστρέφει μετά από τα ενθαρρυντικά νούμερα τηλεθέασης που συγκέντρωσε και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη στις 17:30. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Τρία μίλια» είναι γεγονός. Όλοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν τους, με απρόοπτες εξελίξεις, αποκαλύψεις αλλά και με τον δυνατό έρωτα και με κάθε πτυχή της ζωής. Στο δεύτερο κύκλο της σειράς, μάλιστα προστίθενται δύο νέα πρόσωπα. Η οινολόγος Μάνια Φιλίππου και ο ταχυδρόμος Χρόνης Αποστόλου, εντάσσονται στην κοινωνία της Δρακονήσου και πυροδοτούν νέες εξελίξεις. Το ρόλο του Χρόνη υποδύεται ο Πρόδρομος Τοσουνίδης και το ρόλο της Μάνιας η Κατερίνα Νικολοπούλου.

athensvoice.gr

Διαβάστηκε 416 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.