Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:35 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 22:42

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το γνωμικό «τα ετερώνυμα έλκονται» καταρρίπτει η Ρέιτσελ ντε Άλτο, dating expert στο site Match.com, αναφορικά με τα πρόσωπα που βγαίνουν ραντεβού με σκοπό να βρουν σύντροφο και να «χτίσουν» μία μακροχρόνια σχέση.

Η ίδια υποστηρίζει πως πολλά γνωμικά, όπως π.χ «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», «δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό» έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και διακρίνονται από σοφία, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, μερικά απ’ αυτά χρειάζεται να καταργηθούν.

Και συμπληρώνει πως «όλοι πιστεύουν ότι τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι ομοιότητες αποτελούν το θεμέλιο για να “χτιστεί” μία σχέση».

Στη συνέχεια, παραθέτει και εξηγεί τρεις αξίες, οι οποίες μπορούν να καθορίσουν αν μια σχέση θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου.

Οικονομικά, οικογένεια, τρόπος ζωής

Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την προσωπικότητα με τις αξίες. Ειδικότερα, δύο άνθρωποι που έχουν τελείως διαφορετικές προσωπικότητες, είναι πιθανό να ταιριάζουν μεταξύ τους. Για να ισχύει όμως κάτι τέτοιο, οι αξίες και οι στόχοι τους χρειάζεται να παρουσιάζουν ομοιότητες.

Σύμφωνα με τη Ρέιτσελ ντε Άλτο, τα επιτυχημένα ζευγάρια χαρακτηρίζονται συνήθως από τις παρακάτω κοινές αξίες.

Οικονομικά: Συμφωνούν για το πώς θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Οικογένεια: Υπάρχει κοινό όραμα για το πώς σκοπεύουν να δημιουργήσουν οικογένεια ή να φροντίσουν τη δική τους οικογένεια.

Τρόπος ζωής: Τους αρέσει να αφιερώνουν χρόνο στις ίδιες δραστηριότητες, όπως είναι τα ταξίδια ή η άσκηση.

Η ομοιογένεια στις παραπάνω αξίες έχει μεγαλύτερη σημασία από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, λέει η ίδια.

«Ίσως κάποιοι να απορούν, πώς γίνεται σε μία σχέση το ένα πρόσωπο να είναι εξωστρεφές και με χιούμορ ενώ το άλλο να είναι εσωστρεφές και χαμηλών τόνων. Σας εγγυώμαι, πως αυτό συμβαίνει, διότι θα έχουν κοινά στοιχεία ως προς τις σκέψεις τους για την οικογένεια, τη διαχείριση των χρημάτων, αλλά και την αξιοποίηση του χρόνου», λέει η Ρέιτσελ ντε Άλτο.

Συνεπώς, πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε πιο σοβαρό επίπεδο τη σχέση σας με κάποιον, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του σχετικά με τις αξίες και τα μελλοντικά σας σχέδια, συστήνει η ίδια. Καταλήγει λέγοντας πως «αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συμπεράνετε αν εσείς οι δύο θα παραμείνετε μαζί στο πέρασμα του χρόνου».

pronews.gr

Διαβάστηκε 491 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.