Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 09:04

Κρίμα για την εκκλησία μας που δεν τολμάει την διχοτόμηση της Μητρόπολης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

1.-Καταντήσαμε στο ίδιο έργο θεατές όπως συνέβαινε πάντα όταν έμπαινε θέμα διχοτόμησης της Μητρόπολής μας. Αυτή τη φορά δεν είχαμε απλά ένα θέατρο σκιών με πολλούς παίχτες  και δεν εννοώ μόνο τους εντός των τειχών κεφαλοκλειδωτές της εκκλησιαστικής βούλησης για σωστή διαποίμανση του λαού του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας αλλά και τους βουλευτές μας οι οποίοι δεν ήταν εξ αρχής ξεκάθαροι παίζοντες κρυφτούλι; την κολοκυθιά; τον μουντζούρη; Νομίζω όλα μαζί αυτά με μπόλικο αλληθωρισμό προς την μειοψηφία των ιεροκάπηλων.

2.- Όταν ξεκαθαρίστηκε ότι η διχοτόμηση δεν είναι στην ατζέντα της Ιεράς Συνόδου έσπευσαν να αλληλογραφήσουν δηλώνοντας την συγκατάθεσή τους για διχοτόμηση πράγμα το οποίο όφειλαν να πράξουν εγκαίρως με αποδέκτη και τον Πρωθυπουργό. Σκόπιμα επομένως επιχειρήθηκε με την τέχνη του προσποιητού να θεωρηθούν κάποιοι παίζοντες σε δυο ταμπλό. Από την άλλη μεριά ο Πρωθυπουργός ήταν αναμενόμενο να είναι επιφυλακτικός αφού η αντιπολίτευση καιροφυλακτεί να τον κατηγορήσει για αχρείαστα Δεσποτικά έξοδα. Βλέπουμε ακολούθως η Εκκλησία να ισχυρίζεται ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.

3.-Απ εδώ και πέρα αρχίζουν οι ευθύνες της Εκκλησίας αφού δεν προβαίνει μονομερώς στην διχοτόμηση. Ερώτημα: έχει το δικαίωμα η Εκκλησία να προβεί μονομερώς στην διχοτόμηση; η απάντηση είναι θετική για τους εξής δυο λόγους. α) η διαποίμανση του λαού είναι καθαρά αποστολικό έργο της Εκκλησίας. β) η σύμφωνη επιθυμία των τεσσάρων Δημάρχων όπως εκφράσθηκε με επιστολή τους δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας αφού θεωρείται βαρύνουσα και καταλυτική για την θρησκευτική εξυπηρέτηση των δημοτών τους. ερώτημα 2ο: υπάρχει πρόβλημα με την διχοτόμηση; Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα οικονομικό για να ιδρυθεί και λειτουργεί η μητρόπολη Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Ερώτημα 3ο: μπορεί να επιλυθεί το προαναφερόμενο πρόβλημα; βεβαίως και μπορεί και δεν θα επικαλεσθώ την Θεία οικονομία ούτε ότι θα αναγκασθεί η πολιτεία να στέρξει στο πρόβλημα αλλά αφού προέχει να μην μείνει αποίμαντος ο λαός, όπως χιλιάδες ιερείς άμισθους συντήρησε η εκκλησία για πολλά χρόνια, ας στέρξουν οι 80 μητροπόλεις της Ελλάδας να συνδράμουν αλληλεγγύως με 50 Ε μηνιαίως. Επομένως με καλή διάθεση όλα λύνονται και ας πάψουμε να κρυβόμαστε με το πρόσχημα ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

4.- Εάν με τα εκτιθέμενα επιχειρήματα δεν πεισθήκατε φοβούμενοι το οικονομικό κόστος Σεβασμιότατοι Ιεράρχες υπάρχει λύση και όπως λέει ο λαός γι αυτούς που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια. Μεταφέρετε την έδρα της Μητρόπολης στο Αγρίνιο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο ώστε ο Δεσπότης να βρίσκεται στην αναγκαία αμεσότητα και ταχύτερη προσβασιμότητα στα απομακρυσμένες πόλεις κωμοπόλεις και ορεινά χωριά. Δώστε ένα καλό μάθημα στους έμπλεους <<αγάπης>> κατά του Αγρινίου με τη  μεγάλη ενδοχώρα.

5.-Υπάρχει κι άλλη μια λύση χωρίς οικονομικό κόστος. Διχοτόμηση τώρα για να απαλλαγούμε από την γάγγραινα φορέων του Μεσολογγίου, (απαλλάξτε μας από την κηδεμονία κακιάς μητριάς) κι ας μείνει ορφανή η έδρα Αγρινίου αντιμετωπίζοντας τα προβλήματά της με εθελοντισμό του κλήρου, λαού και τοποτηρητή τον άγιο Ιερόθεο ή απόσπαση κάποιου άλλου Ιεράρχη μικρής και μη εχούσης προβλήματα μητρόπολης.

6.-Πως μπορείτε και εφησυχάζετε αφήνοντες ένα λαό ουσιαστικά αποίμαντο; Κρίμα.O μέγας και καλός ποιμήν Χριστός το θέλει αυτό;.-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 2

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 610 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 09:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα