Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:43 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:55

Παναιτωλικός: Εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί το 2/2 στο «κλουβί»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξαιρετική είναι η ψυχολογία στην ομάδα του Παναιτωλικού μετά το μεγάλο διπλό στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ. Οι Αγρινιώτες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, παρά το δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, και ο κόσμος του Τίτορμου ευελπιστεί σε ανάλογη κι ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Το σύνολο του κόουτς Αναστασίου παρουσιάζεται αρκετά δεμένο μεσοαμυντικά. Παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί γκολ και στα τέσσερα παιχνίδια, δε δέχεται μεγάλο αριθμό κλασικών φάσεων.

Ο τρόπος που αμύνεται ο Παναιτωλικός, βέβαια, δεν αφορά μόνο τους παίκτες της αμυντικής γραμμής. Η καλή δουλειά ξεκινάει από τον Νίκο Καρέλη και τα εξτρέμ, που συμμετέχουν ενεργά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας με πίεση των αντιπάλων και κάλυψη των κενών χώρων.

Παναιτωλικός: Εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί το 2/2 στο «κλουβί»

Η παρουσία του Μλάντεν στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής είναι καταλυτική. Ο έμπειρος Ρουμάνος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο άμυνας κι επίθεσης, έχοντας όλο το «πακέτο» ενός ποιοτικού «εξαριού».

Γενικότερα, ο Αναστασίου φέτος έχει στη διάθεση του ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο και πιο γεμάτο ρόστερ σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Παναιτωλικός: Εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί το 2/2 στο «κλουβί»

Μοναδικό ερωτηματικό είναι η γραμμή κρούσης. Μπορεί ο Νίκος Καρέλης να έχει κάνει φοβερό ξεκίνημα, αλλά σίγουρα μέσα στη σεζόν θα χρειαστεί να πάρει ανάσες. Ο έτερος επιθετικός, ο Ζοάο Πέδρο, πρέπει να αρχίσει να αποδεικνύει (έστω και στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίζεται) ότι μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Παναιτωλικός, άλλωστε, σε παιχνίδια με ομάδες που θα κλειστούν στα καρέ τους, θα έχει ανάγκη έναν επιθετικό που θα δίνει μάχες μέσα στο «κουτί» της αντίπαλης περιοχής. Επιπλέον, στα ματς αυτά θα κληθεί να γίνει πιο παραγωγικός. Η παραγωγικότητα και η δημιουργία φάσεων είναι, σίγουρα, ένας τομέας που χρήζει βελτίωσης η ομάδα.

Μέχρι στιγμής, οι Αγρινιώτες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί, αλλά δεν εντυπωσιάζουν. Στην Κρήτη πέτυχαν 2 γκολ έχοντας 3 καλές ευκαιρίες, στο Περιστέρι πέραν του γκολ δεν απείλησαν ιδιαίτερα και στην Τούμπα είχαν μια… υποψία κλασικής ευκαιρίας.

Παναιτωλικός: Εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί το 2/2 στο «κλουβί»

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν εντελώς διαφορετικό λόγω και της… ανέμελης προσέγγισης του αντιπάλου. Το πλάνο του Αναστασίου, που αφήνει την μπάλα στον αντίπαλο και χτυπά στην αντεπίθεση φαίνεται να δουλεύει. Λογικά η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στο επόμενο δύσκολο εντός έδρας ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος είναι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, έχει ενισχυθεί με καλούς παίκτες αλλά ψάχνει ακόμα την αγωνιστική της ταυτότητα. Προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η νίκη στο Αγρίνιο αποτελεί μονόδρομο για το σύνολο του Αλμέιδα.

Το άγχος και η πίεση, λοιπόν, θα βρίσκεται στην πλευρά των κιτρινόμαυρων. Ο Παναιτωλικός οφείλει να αντιμετωπίσει το ματς με υπομονή και ψυχραιμία και να εκμεταλλευτεί για ένα ακόμα παιχνίδι τις όποιες καλές στιγμές του παρουσιαστούν.

Με τον κόσμο στο πλευρό του, που ήδη έχει ζεσταθεί από τα θετικά αποτελέσματα, ο Τίτορμος μπορεί να κοντράρει στα ίσα την ΑΕΚ. Και, γιατί όχι, να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του στο «κλουβί».

Παναιτωλικός: Εχθρός του καλού το καλύτερο, μπορεί το 2/2 στο «κλουβί»

Νικόλας Δρέλλιας - agrinionews.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.