Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 18:23

Ομιλία ΓΓ Χρ. Καλογήρου σε Ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρουσίαση την Θαλάσσιας Στρατηγικής και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Πλαισίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γενικής Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, μίλησε σήμερα σε Ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρουσίαση την Θαλάσσιας Στρατηγικής και του Θαλάσσιου Χωροταξικού Πλαισίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Βελλίδης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μίλησαν, επίσης, οι Υφυπουργοί Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Γενική Γραμματέας της CPMR Ελένη Μαριάνου, επικεφαλείς φορέων, καθώς και άλλοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων.

«Για μια Χώρα όπως η Ελλάδα που αποτελεί σημαντικό θαλάσσιο κόμβο στη Μεσόγειο και στηρίζει στη θάλασσα πολλές οικονομικές της δραστηριότητες, ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση βιωσιμότητας», σημείωσε η κα. Καλογήρου.

Ειδικότερα, τόνισε ότι προτεραιότητα της Χώρας μας αποτελεί η στήριξη της μικρής παράκτιας αλιείας, ζωτικού πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών μας, ενώ για τις υδατοκαλλιέργειες είπε ότι μεταξύ των κύριων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Διαβάστηκε 206 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία