Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  11:57 πμ
Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 18:44

Δημοσκόπηση GPO: 61,7% κρίνει θετικά τον Φαρμάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για το έργο του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη εκφράζουν οι πολίτες της Περιφέρειας όπως καταγράφεται στο αυτοδιοικητικό βαρόμετρο της GPO με την έρευνα να δημοσιεύεται στα Παραπολιτικά.

Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες (59,8%) της Αχαΐας της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αξιολογούν θετικά το έργο της περιφερειακής Αρχής ενώ το 74% των ερωτηθέντων αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους να ψηφίσουν τον Ν Φαρμάκη στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Επιπλέον το 61,7% των ερωτηθέντων έχουν σχηματίσει θετική γνώμη για τον σημερινό περιφερειάρχη ενώ-ενδεικτικά- ο τέως περιφερειάρχης Απ Κατσιφάρας αξιολογείται θετικά από το 45,7και αρνητικά από το40,8%.

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει καταγραφή γνώμης και για άλλα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων διακινούνται ως πιθανά για υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.


Στο ερώτημα «Ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε ποιος θεωρείτε ότι θα εκλεγεί τελικά περιφερειάρχης», το 36,2% θεωρεί ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα επανεκλεγεί στον περιφερειακό θώκο της Δυτικής Ελλάδας και ακολουθεί ο Απόστολος Κατσιφάρας με 9,1%.

Το 35,1% θεωρεί το Νεκτάριο Φαρμάκη εξάλλου καταλληλότερο για περιφερειάρχη, μακράν του δεύτερου.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσκόπηση καταγράφει ένα κλίμα σε μια συγκυρία που απέχει περισσότερο από ένα χρόνο από τις επόμενες εκλογές.

Αποτυπώνει ένα θετικό κλίμα για τον νυν περιφερειάρχη που πάντως σε αυτή τη συγκυρία προβάλλει ως η μοναδική δεδομένη υποψηφιότητα για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η ονοματολογία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα άλλα ονόματα αλλά καταγραφή δυναμικής χωρίς να έχουν θέση υποψηφιότητα δεν μπορεί να γίνει.


agrinionews.gr

Διαβάστηκε 312 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News