Τρίτη, 2η Ιουλίου 2024  10:34 πμ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 21:31

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για το πρώτο κουδούνι – Κανένα κενό στους δασκάλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για το πρώτο κουδούνι – Κανένα κενό στους δασκάλους, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” για την περιοχή του Αγρινίου, η οποία τονίζει πως οι περισσότεροι δάσκαλοι που έστειλε το Υπουργείο έφεραν αναβαθμίσεις σχολείων και διχοτόμηση τμημάτων! Ποιες εκκρεμότητες απομένουν για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε ρυθμούς προετοιμασίας είναι οι εκπαιδευτικοί, καθώς φέτος κατά την έναρξη του σχολικού έτους το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί όλοι να είναι στη θέση τους, ακόμη και οι αναπληρωτές, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αργούσαν πάρα πολύ να τοποθετηθούν.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Αιτωλοακαρνανίας σε ό,τι αφορά τα σχολεία που «ανήκουν» στην περιοχή του Αγρινίου κυρίως, αλλά και του Θέρμου τα κενά ως προς τους δασκάλους γενικής αγωγής ήδη έχουν καλυφθεί!

Στην παρούσα φάση «τρέχουν» οι τυπικές διαδικασίες ως προς αυτό, αλλά και οι υπόλοιπες απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δηλωθούν τα κενά για τις υπόλοιπες ειδικότητες των εκπαιδευτικών και στο τέλος της εβδομάδας να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ποιες ειδικότητες και πόσα είναι τα κενά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος μιλώντας στη «Σ» αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η περιοχή κάλυψε όλα τα κενά των δασκάλων γενικής αγωγής και εξηγεί παράλληλα και τις διαδικασίες που ακολουθούν ως είθισται μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαχρήστος αναφέρει: «φέτος υπάρχουν δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών που θα πλαισιώσουν τα σχολεία μας, είναι οι νεοδιόριστοι, οι οποίοι είναι 204 ή 205 και οι αναπληρωτές. Μόλις τοποθετηθούν οι νεοδιόριστοι επαναπροσδιορίζονται τα κενά και δίνουμε και πάλι τον αριθμό των κενών στο Υπουργείο, ώστε να καλυφθούν με αναπληρωτές και στις 11 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά να είναι όλοι όσοι θα τοποθετηθούν στη θέση τους. Οι νεοδιόριστοι σε πολλά ΠΥΣΠΕ έχουν ήδη τοποθετηθεί, ενώ στο ΠΥΣΠΕ της Αιτωλοακαρνανίας ισχύει το εξής:

Στην ειδικότητα των δασκάλων προέκυψε μια «ανακολουθία» στις οργανικές και λειτουργικές θέσεις. Το υπουργείο μας έστειλε περισσότερους δασκάλους από αυτά που ήταν στην αρχή τα λειτουργικά κενά. Σε ένα λ.χ. 6θέσιο σχολείο υπήρχαν από παλιά 8 οργανικές θέσεις. Όταν ζητήθηκαν από το υπουργείο τα οργανικά κενά πέρυσι τους δόθηκε ο αριθμός που έπρεπε και ήταν μεγαλύτερος από 200.

Το υπουργείο έστειλε περίπου 170 δασκάλους για μόνιμο διορισμό στο νομό μας. Όταν έγινε ο προγραμματισμός, που φέτος ζήτησαν  να γίνει πολύ νωρίτερα τα κενά που υπήρχαν ήταν 90. Έπρεπε λοιπόν να τοποθετηθούν οι 170 δάσκαλοι σε 90 πραγματικά κενά. Θα έπρεπε ή να δώσουμε τα κενά για να πάρουν 50 δασκάλους για άλλους νομούς ή να περιμένουμε γιατί τα κενά δημιουργούνται από αυτό το διάστημα και μέχρι και την έναρξη των σχολείων. Έτσι και έγινε.

Συνεπώς εκκρεμεί η τοποθέτηση τους η οποία θα γίνει εντός της εβδομάδας διότι τα κενά πράγματι αυξήθηκαν. Μέσα από αυτό και την αύξηση των κενών το διάστημα αυτό και λόγω των πολλών δασκάλων γενικής αγωγής που έστειλαν στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουμε κανένα κενό, έχουμε μάλιστα και πλεονάζοντες που θα αξιοποιηθούν, υπάρχει η δυνατότητα. Κάναμε επίσης ως σύλλογος και εγώ προσωπικά πρόταση, προκειμένου να μην φύγει κανείς από αυτούς τους δασκάλους πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή και προχωρήσαμε στην αναβάθμιση κάποιων διθέσιων σχολείων που έγιναν τριθέσια ή και μονοθέσιων και διχοτομήσαμε και κάποια τμήματα. Έτσι δημιουργήσαμε και άλλες θέσεις και τις καλύψαμε με τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς και έτσι θα δουλέψουμε με καλύτερο τρόπο.

Η τυπική τοποθέτηση θα γίνει μέχρι την Τετάρτη 31/08, ώστε την Πέμπτη 01/09 να δοθούν όλα τα κενά που θα υπάρχουν από κει και πέρα λ.χ. νηπιαγωγών κλπ, τα οποία θα πρέπει να ανέβουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου, όπου εκεί ήδη έχουν προσληφθεί αναπληρωτές, οι οποίοι μετά την διαδικασία της Πέμπτης θα μπουν στην πλατφόρμα για να δηλώσουν σχολεία και την Παρασκευή ή την επόμενη εβδομάδα, την Δευτέρα και οι αναπληρωτές που έχουμε θα είναι στις σχολικές μονάδες.

Το πόσους αναπληρωτές μας έστειλε το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες. Ακόμη είμαστε στη διαδικασία να τοποθετηθούν όσοι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές έχουν ήδη προσληφθεί. Στην ειδική αγωγή που έχουμε 19 τμήματα ένταξης έστειλαν μόνο εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα ειδικά σχολεία, δεν έχουν στείλει εκπαιδευτικούς για τις τάξεις υποδοχής και για την παράλληλη στήριξη, ενώ εκκρεμεί να δούμε και τι κενά θα υπάρχουν σε ειδικότητες εκπαιδευτικών. Τελική εικόνα για τα κενά θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας, αλλά είναι ευχάριστο που δεν έχουμε κενά σε δασκάλους γενικής αγωγής».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News