Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:13 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 17:43

Μιχάλης Μπακάκης: Γιατί να επιστρέψει στον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο ελεύθερος Μιχάλης Μπακάκης βρίσκεται εύλογα στην «πραγματικότητα» του Παναιτωλικού, σε ένα deal όπου αν πραγματοποιηθεί τα οφέλη δεν θα είναι μόνο «καθαρά» ποδοσφαιρικά.

Στην «εξίσωση» του Παναιτωλικού  βρίσκεται εύλογα από σήμερα (30/8) ο Μιχάλης Μπακάκης, καθώς η αποχώρησή του από την ΑΕΚ έβαλε τον 31χρονο δεξιό μπακ στην «κυανοκίτρινη» καθημερινότητα.

Βασικά το ερώτημα είναι αν βγήκε ποτέ, αφού στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι γέννημα – θρέμμα του club. Με τη φανέλα του άλλωστε μπήκε στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα τη σεζόν 2012/13, όταν τα «καναρίνια» επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία και εκείνος στα 21 του χρόνια πραγματοποίησε μία φανταστική σεζόν. Με κορωνίδα την εμφάνισή του στον «τελικό» του Βόλου και το 2-1 της 19ης Ιουνίου του 2013, όταν τον έμαθε – για τα καλά – όλη η Ελλάδα.

Εκείνο το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος και για εκείνον υπήρχαν (πολλές) προτάσεις, όμως ο νεαρός τότε Μπακάκης ήταν ξεκάθαρος. «Θα ανανεώσω με τον Παναιτωλικό, θα κάτσω εδώ να παίξω Super League και αν στο μέλλον υπάρξει μεταγραφή τότε να βγει κερδισμένη και η ομάδα». Οπερ και εγένετο, αφού το 2013/14 συνέθεσε μία πολύ καλή πλευρά με τον Ροντρίγκο Γκάλο και μετά την ολοκλήρωση εκείνης της περιόδου έφυγε για την Ενωση, φέρνοντας έσοδα στο ταμείο των «κυανοκίτρινων».

Από τότε κάθε φορά που αντιμετώπιζε τον Παναιτωλικό τα έλεγε πάντα σε εξαιρετικό κλίμα με τους ανθρώπους του, οι δύο πλευρές διατηρούσαν επικοινωνία και ουσιαστικά οι δρόμοι τους δεν «χώρισαν» ποτέ. Μπορούν όλα αυτά να αποτελέσουν επιπλέον κίνητρο ώστε ο Μπακάκης να επιστρέψει «σπίτι» του; Υπό κανονικές συνθήκες ναι, αν και το πιο σωστό είναι να ειπωθεί πως κανείς ποτέ δεν φεύγει από το «σπίτι» του και αυτόματα οι εξελίξεις «τρέχουν».

Αν το πάμε ένα βήμα παραπάνω και εφόσον τα «καναρίνια» ολοκληρώσουν μία τέτοια προσθήκη, πείτε το και κερασάκι στην τούρτα, τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά.

-Ενισχύσουν περαιτέρω το ήδη έντονο ελληνικό τους στοιχείο.

-Παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή που θα χρειαστεί «μηδέν» χρόνο προσαρμογής και ναι μεν βρίσκεται λίγο πίσω σε επίπεδο προετοιμασίας, όμως έχει αποδείξει πως η φυσική κατάσταση είναι ένα από τα μεγάλα του «όπλα».

-Θα πάρουν έναν έμπειρο παίκτη. Διεθνή, με τίτλους, σχεδόν 150 ματς στη μεγάλη κατηγορία και 28 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Ναι μεν πέρσι ήταν ουσιαστικά ανενεργός, αλλά η μπάλα και η διαχείριση καταστάσεων δεν ξεχνιέται.

-Το παραπάνω θα βοηθήσει πολύ τους νεαρούς παίκτες. Στο 3-1 επί του Αρη οι μόνοι με «κλεισμένα» 30 ήταν οι ΝτίαςΑνέστηςΚαρέλης και μάλιστα ο τελευταίος για μερικούς μήνες. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη.

-Πρόκεται για εξαιρετικό χαρακτήρα, που ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα με τη συμπεριφορά του.

-Ξέρει από πρωταθλητισμό. Θα αναρωτηθείτε «πάει ο Παναιτωλικός να πάρει τον τίτλο;». Φυσικά και όχι, αλλά με την παρουσία του προσθέτει «μέταλλο» και «νοοτροπία νικητή» στο έμψυχο δυναμικό του.

-«Ζεσταίνεται» και ο κόσμος ακόμη περισσότερο. Μία «σημαία», ένα παιδί του Αγρινίου θα επιστρέψει στη βάση του.

Τα οφέλη θα είναι πολλά και κατά μία πηγή οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η πλάστιγγα πάντως γέρνει προς το «ναι».

Πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστηκε 259 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.