Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  11:07 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 22:06

Τα παιδιά χρειάζονται ήρεμους και ευτυχισμένους γονείς για να είναι και τα ίδια ισορροπημένα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η δική σου προσωπική ευτυχία θα οδηγήσει σε υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.

Γνωρίζω τους καθημερινούς σου αγώνες για την επιβίωση της οικογένειας, το καθημερινό σου τρέξιμο, τις έγνοιες σου για τα παιδιά σου, τα φροντιστήριά τους, τα προβλήματά τους. Σήμερα θα ήθελα να σε υπενθυμίσω κάτι πολύ σημαντικό ώστε να σε βοηθήσω να αντεπεξέρχεσαι πιο γαλήνια στην καθημερινότητα σου.

Ηρέμησε! Τα παιδιά χρειάζονται ήρεμους γονείς για να είναι και τα ίδια ισορροπημένα. Μην ξεχνάς να φροντίζεις κι εσένα. Το πνεύμα και το σώμα σου. Τα παιδιά θέλουν οι γονείς τους να είναι ευτυχισμένοι για να μπορούν και τα ίδια να μάθουν τον τρόπο του να είναι ευτυχισμένα από εσένα, το πρότυπο τους.

Άσε πίσω σου τις ενοχές, τις τύψεις ότι δεν έχεις προσωπικό χρόνο για να κάνεις όλα αυτά που θέλεις. Όταν ο άνθρωπος θέλει βρίσκει τρόπους. Θυμήσου είσαι κι εσύ άνθρωπος, είσαι κι εσύ γυναίκα, είσαι κι εσύ άντρας, έχεις μέσα σου ένα μικρό παιδί που θέλει να εξερευνήσει την ζωή ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η γυναίκα μέσα σου είναι ευτυχισμένη όταν εκφράζεται, όταν κινείτε, όταν λικνίζει το κορμί της στους ρυθμούς της μουσικής. Αν δεν βρίσκει χρόνο να πας σε γυμναστήριο, σε σχολή χορού, αν δεν έχεις χρήματα, υπάρχει ο τρόπος. Απομονώσου για λίγο, βάλε την μουσική που σου αρέσει και ξεκίνα. Τέντωσε το σώμα σου, χόρεψε , άσε τον εαυτό σου να κινηθεί ελεύθερα. Αν θέλεις αφιέρωσε λίγο χρόνο για περπάτημα στην φύση.

Ο άντρας μέσα σου θέλει εμπειρίες για να σου δείξει ότι μπορεί να σε προστατέψει. Ο άντρας μέσα σου θέλει να ψυχαγωγηθεί, να βρεθεί με φίλους και να χαλαρώσει.

Το Παιδί μέσα σου θέλει να εξερευνήσει την ζωή. Να δοκιμάσει καινούριους τρόπους για να ζήσει στην γη και να νιώσει ικανό, να νιώσει όμορφα, να γελάσει με την ψυχή του.

Τότε όταν εσύ ακούσεις τον εαυτό σου και του δώσεις πανέμορφες εμπειρίες, τα παιδιά σου θα μάθουν να είναι ευτυχισμένα, να είναι ενεργά, να φροντίζουν τον εαυτό τους, θα γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες και θα θυμούνται το χαμόγελο της ψυχής σου και τις ώρες με ουσία που τους αφιέρωνες. Καθώς επίσης θα θυμούνται ότι ο ρόλος του γονιού είναι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η δική σου προσωπική ευτυχία θα οδηγήσει σε υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.

Και να θυμάσαι κανένα παιδί δεν ζήτησε θυσίες από κανέναν γονιό. Το μόνο που θέλει είναι να του δείξεις τον δρόμο προς την αγάπη του εαυτού και την ευτυχία του.

enallaktikidrasi.com

Διαβάστηκε 493 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.