Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023  12:06 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 17:09

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την «κοινωνική κατοικία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κίνητρα και φορολογικές ελαφρύνσεις για ενοίκια και κόστος στέγασης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πρόταση που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κοινωνική κατοικία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε μια δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας κοινοποίησε την πρόταση.

Αναλυτικά:

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε μια δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος για πρόσβαση των νέων, των φοιτητών και των οικογενειών σε φθηνή στέγη.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

  • Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες. Έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.
  • Παροχή κινήτρων (φορολογικές ελαφρύνσεις, χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης) ώστε οι ιδιοκτήτες κενών κατοικιώννα ενθαρρυνθούν και να δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.
  • Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης.

     Στην δέσμη άμεσων μέτρων περιλαμβάνονται:

  • Η διεύρυνση της επιδότησης ενοικίουμε κοινωνικά κριτήρια.
  • Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητήπου σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού.
  • Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίουγια τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Κοινωνική Κατοικία βρίσκεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος  όπου μπορείτε να καταθέσετε ιδέες, προτάσεις, καλές πρακτικές και ανάγκες σε τοπικό επίπεδο https://digitalsociety.gr/koinoniki-katoikia».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 237 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News