Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  3:23 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 20:51

Λαϊκή Συσπείρωση Αμφιλοχίας: Οι παρατάξεις του Δ.Σ. απέρριψαν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Αγρίνιο για την Υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αμφιλοχίας «έφερε» στο Δημοτικό Συμβούλιου Αμφιλοχίας στις 20/7 το ζήτημα της κατάστασης της Υγείας στο νομό έπειτα από την ανακοίνωση των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα των Γιατρών, που μπαίνουν μπροστά, και να πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση στην οποία καλεί η ΕΙΝΝΑΑ την Τρίτη 26/7 στο Αγρίνιο, να βάλει λεωφορείο και να καλέσει τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά.

«Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού συμφώνησαν στην περιγραφή των προβλημάτων, απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συμμετοχή στην κινητοποίηση», τονίζει η ΛΑΣ Αμφιλοχίας.

Η παρέμβαση της ΛΑΣ στο Δ.Σ. Αμφιλοχίας (20/7/2022) για την κινητοποίηση της ΕΙΝΝΑΑ την Τρίτη 26 Ιουλίου για το νοσοκομείο Αγρινίου: 

Η Λαϊκή Συσπείρωση με βάση τις ανακοινώσεις και το Δελτίο Τύπου της ΕΙΝΝΑΑ τόνισε την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και όχι μόνο, του ΚΕΦΙΑΠ, των Κ. Υγείας, των νοσοκομείων που κλείνουν  εξ αιτίας της υποστελέχωσής τους. Επισήμανε διαχρονικά τις κυβερνητικές ευθύνες για την υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας και το γιγάντωμα του ιδιωτικού τομέα .Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα των Γιατρών, που μπαίνουν μπροστά, και να πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση στην οποία καλεί η ΕΙΝΝΑΑ την Τρίτη 26/7 στο Αγρίνιο, να βάλει λεωφορείο και να καλέσει τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά.

Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού συμφώνησαν στην περιγραφή των προβλημάτων, απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συμμετοχή στην κινητοποίηση.  Και της ΝΔ , η παράταξη του κ. Δημάρχου και η Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινών της κ. Ανδρίκουλα και η Ενωτική Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και  Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία του κ. Βασιλα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;) ΚΑΙ  ο «Ανεξάρτητος» του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Τσούκας, όλοι μα όλοι, ξεπέρασαν τις διαχωριστικές τους γραμμές και με αστεία επιχειρήματα υποστήριξαν πως δεν μπορεί το Δ.Σ να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ

  1. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών έχουν χρέος να μπαίνουν μπροστά για τα λαϊκά προβλήματα, ειδικά για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ , και ειδικά όταν οι ίδιοι οι γιατροί εκπέμπουν SOS. Και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό το ΔΣ να πάρει τέτοια  απόφαση ούτε για τους δημότες ούτε για το ΔΣ, όπως υποστήριξε ο κ. Δήμαρχος.
  2. Εχουν χρέος να καταδικάζουν την  κυβερνητική πολιτική που τσακίζει την υγεία του λαού.
  3. Περατζάδες στο νοσοκομείο (Για τις οποίες μίλησε ο κ. Κοπίδης) κάνουν οι βουλευτές των  κομμάτων που κυβέρνησαν και  είναι υπευθυνοι γι αυτή την κατασταση κι όχι του ΚΚΕ που χρόνια τώρα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.
  4. Οι Τοπικοί Άρχοντες πρέπει με στεντόρια φωνή να καταδικάζουν απόψεις που ακούγονται στην ΚΕΔΕ πως τα Κ. Υγείας πρέπει να είναι στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης.
  5. Το αν χρειάζονται κι αν μπορούν να λειτουργήσουν δύο νοσοκομεία σε αποσταση 25 και 30 χιλιομέτρων(όπως είπε ο κ. Βασίλας) δεν το καθορίζει η απόσταση παρά μόνο το μέγεθος του νομού και οι λαικές ανάγκες.
  6. Για συναινετικό και ενωτικό τρόπο ανάδειξης του προβλήματος (μίλησε ο κ. Τσούκας).Ενωτικός είναι ο τρόπος που συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαικών αναγκών, όχι εκείνος που σκεπάζει αιτίες κι υπεύθυνους . Για να μην ξεχνάμε τα εργα και τις ημέρες όλων των κυβερνήσεων, και του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν άνοιξε κανένα από τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά συνέχισε να μειώνει το κονδύλι για την Υγεία.
  7. Κι επειδή με ευχές δεν βάφονται αυγά, χρειάζονται συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα στήριξης των κινητοποιήσεων .Και η φυσική παρουσία, και η διευκόλυνση της συμμετοχής είναι αναγκαία.
  8. Ως Λαική Συσπείρωση στηρίζουμε και χαιρετίζουμε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη. Καλουμε τους Δημότες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα λαικά προβληματα.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 366 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News