Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  10:22 πμ
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 23:15

Γκράφιτσαρ-Παναιτωλικός 0-0: Βελτιωμένος αλλά άστοχος (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετά καλός και ορεξάτος παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο του φιλικό επί σερβικού εδάφους, αλλά του έλειψε το γκολ. Οι Αγρινιώτες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Πέδρο και γενικά έδειξαν καλά επιμέρους στοιχεία, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Με το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε ο κόουτς Αναστασίου τον Παναιτωλικό. Στεργιάκης κάτω από τα γκολπόστ, Λιαβας-Χατζηθεοδωρίδης στα δύο άκρα της άμυνας, Λάρσον και Αναστασόπουλος στα στόπερ. Στα χαφ έλαβαν θέση οι Τσιγγάρας και Βαρόνε, με τον Ξενιτίδη να βρίσκεται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στα εξτρέμ οι Μόρσεϊ και Νικολάου, μοναδικός προωθημένος ο Ζοάο Πέδρο.

Το πρώτο ημίχρονο

Με διπλή απειλή από πλευράς Παναιτωλικού ξεκίνησε το παιχνίδι. Στο 7ο λεπτό και ύστερα από όμορφη ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Νικολάου σούταρε από θέση βολής, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Μόρσεϊ ο Αναστασόπουλος έπιασε άστοχη κεφάλια.

Στο επόμενο λεπτό ο Τίτορμος απείλησε εκ νέου. Οι Πέδρο και Λιάβας άλλαξαν όμορφα με την μπάλα, με τον Τσιγγάρα να γίνεται κάτοχος της και να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον αντίπαλο κίπερ σε όμορφη επέμβαση.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας των Σέρβων καταγράφηκε στο 14’, ύστερα από ταχύτατη αντεπίθεση αλλά κακό τελείωμα της φάσης. Η κλασική τους στιγμή ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον νεαρό Αναστασόπουλο να σώζει την αγρινιώτικη εστία με παρέμβαση πάνω στην γραμμή του τέρματος.

Γενικότερα η Γκράφιτσαρ έφευγε εξαιρετικά στην κόντρα και στο 24’ δημιούργησε νέα απειλητική φάση, αλλά ο Μόρσεϊ μπλόκαρε σουτ αντιπάλου που είχε τροχιά προς την εστία του Στεργιάκη.

Η κορυφαία ευκαιρία του παιχνιδιού δημιουργήθηκε από τον Τίτορμο στο 32’. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, συνεργάστηκε με τον Ξενιτίδη και έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Πέδρο. Ο Πορτογάλος φορ με σεντερφορίσια κίνηση και καλοζυγισμένο σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης κι έπειτα από κόρνερ του Μόρσεϊ, ο Βαρόνε βρέθηκε σε θέση βολής αστοχώντας με το αριστερό.

Οι Σέρβοι, και πάλι στην αντεπίθεση, είχαν νέα ευκαιρία στο 34,’ με το τετ-α-τετ του σέντερ φορ τους να μην ολοκληρώνεται σωστά.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να προηγηθούν πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Ζοάο Πέδρο δεν προλάβει να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα μετά τη δυνατή σέντρα-σουτ του Βαρόνε στο 42’. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Βελτιωμένη η εικόνα του Παναιτωλικού στο πρώτο μισό, με αρκετές καλές συνεργασίες και πίεση ψηλά. Βάσει ευκαιριών δικαιούταν σίγουρα ένα γκολ. Στα αρνητικά η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, καθώς οι περισσότερες ευκαιρίες του αντιπάλου προέκυψαν ύστερα από ααντεπιθέσει, κατά βάση από την πλευρά του Λιάβα. Κινητικός με τελική στο δοκάρι ο Πέδρο, ουσιαστικό παιχνίδι από τον νεαρό Νικολάου, εντυπωσιακές ενέργειες από τον μπακ Χατζηθεοδωρίδη. Στους καλύτερους του γηπέδου και ο Ξενιτίδης, που πίεζε διαρκώς τους αντιπάλους.

Η επανάληψη

Με τέσσερις αλλαγές ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο κόουτς Αναστασίου. Ο Μπακαδήμας πέρασε στα μπακ στη θέση του Λιάβα, Κορνέλιους αντί Λάρσον στα στόπερ, Ντουάρτε και Μπελεβώνης αντί των Μόρσεϊ και Νικολάου στα εξτρέμ.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος. Στο 50’, ο Μπελεβώνης μετά από ωραίο κοντρόλ και διαγώνια κίνηση από τα αριστερά σούταρε άστοχα. Στιγμές αργότερα ο Ντουάρτε έφυγε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Η αγρινιώτικη πίεση συνεχίστηκε και καταγράφηκε μια ακόμα σημαντική στιγμή στο 54’. Ο Μπακαδήμας προωθήθηκε, ο Πέδρο του έσπασε υπέροχα την μπάλα αλλά ο αντίπαλος κίπερ είχε απάντηση στο προσωπικό τους τετ-α-τετ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Παναιτωλικός προχώρησε σε νεες αλλαγές. Οι Κοντογιάννης, Λαζαρίδης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας, Καρέλης αντικατέστησαν τους Στεργιάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Τσιγγάρα, Βαρόνε, Ξενιτίδη, Πέδρο.

Η επόμενη ευκαιρία παρουσιάστηκε και πάλι για τον Παναιτωλικό στο 67’. Ο δραστήριος Ντουάρτε έλαβε την πάσα από τον Φλόρες, την έφερε στο δεξί αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετέπειτα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλόρες από εξαιρετικό σημείο δεν βρήκε εστία.

Στο 73’ ο Ονδουριανός χαφ είχε νέα επικίνδυνο μακρινό σουτ που κόπηκε από αντίπαλο αμυντικό πριν καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 75, ο Καρέλης ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα εντός της αντίπαλης περιοχής, χωρίς να συγκινήσει τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Οι Σέρβοι έκαναν αισθητή την επιθετική τους παρουσία στο 81’, όταν βρέθηκαν σε θέση βολής, με τους Λαζαρίδη και Κορνέλιους να έχουν αποτελεσματικές επεμβάσεις.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 84’ με τον Καρέλη μετά την ασίστ του Αναστασόπουλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 89’, ο Μπελεβώνης βρέθηκε μια ανάσα από το 0-1 ύστερα από πάσα του Φλόρες, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Καλύτερος και στην επανάληψη ο Παναιτωλικός. Απειλήθηκε ελάχιστα, έχοντας πολλές προϋποθέσεις να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Στους διακριθέντες ο Αναστασόπουλος, που είχε καλή παρουσία τόσο ως στοπερς όσο και ως αριστερός μπακ. Ορεξάτοι αλλά χωρίς ιδανικές τελικές αποφάσεις οι Ντουάρτε και Μπελεβώνης, πολλά τρεξίματα από τον Καρέλη, επιπόλαιες ενέργειες από τον Φλόρες.

Η σύνοψη

Με βελτιωμένο πρόσωπο, περισσότερες στιγμές πίεσης κοντά στην αντίπαλη άμυνα και καλή αμυντική λειτουργία παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο φιλικό επί σερβικού εδάφους.

Του έλειψε για ένα ακόμα παιχνίδι το γκολ, αλλά και οι καλές κάθετες πάσες, παρά τις προϋποθέσεις που υπήρχαν.

Στο γήπεδο του Ούζιτσε βρέθηκαν 4 ηρωικοί οπαδοί της θύρας 6, που δώρισαν ένα συνδεσμιακό μπλουζάκι στον Ντούσαν Γιοβάνοβιτς.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 285 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News