Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:54 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 14:48

Εθνικό προϊόν η ελιά Καλαμών, ξεκάθαρο το μήνυμα στην αγροτική εκδήλωση στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκάθαρο μήνυμα για την διεκδίκηση  καθαρής και δίκαιης λύσης στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ελιά Καλαμών έστειλαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022  στο Κεφαλόβρυσο,  ο Σύλλογος ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και ιδιαίτερα η Αιτωλοακαρνανία, αποτελούν την περιοχή της χώρας με την μεγαλύτερη παραγωγή ποικιλίας ελιάς Καλαμών, κατέχοντας το 44% του παραγόμενου προϊόντος ένα αδιαμφισβήτητο στατιστικό  στοιχείο  που δηλώνει ότι η ελιά Καλαμών είναι εθνικό προϊόν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν επιδιώκει  αντιδικίες και ανταγωνισμούς με άλλες περιοχές  αλλά προτείνει  λύσεις  προσεγγίζοντας  το ζήτημα εθνικά και όχι τοπικά: «Κάθε διάλογος πρέπει να είναι απόλυτα  ειλικρινής και αυτό σημαίνει ότι  δεν  πρέπει να υπάρχουν δικαστικές διενέξεις και προσφυγές. Τα θέματα παραγωγικής ανάπτυξης ειδικά αυτή την εποχή που η επισιτιστική κρίση χτυπά την πόρτα της Ευρώπης και της χώρας μας δεν λύνονται στα δικαστήρια.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελιά Καλαμών είναι εθνικό προϊόν γιατί ισοδυναμεί με 200 εκ. ευρώ περίπου για τη χώρα, πως είναι δυνατόν να βάζουμε παρωπίδες και να έχουμε τοπικιστική λογική».

 Στην  ενημερωτική εκδήλωση συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν   την εξωστρέφεια,  την προώθηση- προβολή  προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και γενικότερα της Αγροδιατροφής,ενώ τα μέλη του συλλόγου αλλά και   όσοι συμμετείχαν  είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν  για αγροτικά προγράμματα, τους  εργάτες γης, πιστοποιήσεις κ.α.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών  Φώτης Ακρίδας ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το υπουργείο θα αξιολογήσει  τις προτάσεις- παρεμβάσεις  που έχουν κατατεθεί  προς τη κατεύθυνση του δημόσιου συμφέροντος. Αντίστοιχες τοποθετήσεις με διεκδικητικό πλάνο  έγιναν από τον βοηθό  Περιφερειάρχη αρμόδιο  για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και της Έγγειες Βελτιώσεις  Γιώργο Κοντογιάννη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτ/νίας   Σάββα Βλάχο  και τον  Προϊστάμενο  του Τμήματος Διαμονής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  Αγαθάγγελο Κότσαλο

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε  συναυλία με τίτλο «Κρήτη-Δυτική Ελλάδα: Γέφυρα Πολιτισμού» με την συμμετοχή του Γιώργου Βελισσάρη και του Μανώλη Κονταρού.  

Διαβάστηκε 242 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία