Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  6:23 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 21:22

Μόνο γνωστοί και διάσημοι μπορούν να κάνουν γνωστά τα προβλήματα στην Αθήνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μόνο γνωστοί και διάσημοι μπορούν να κάνουν γνωστά τα προβλήματα στην Αθήνα

Όπως το είχαμε προβλέψει, βγήκε η ανακοίνωση(και πολύ καλά έκανε και βγήκε…) για το θέμα του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι, εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην παράκαμψη της Αμφιλοχίας.

Η φιλοδοξία είναι να μπει κάποιος στο φιλότιμο να το μεταφέρει στον πρωθυπουργό, διότι πίεση από ένα κείμενο που απλά ζητά κάτι, δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε τρόπους που θα μπορούσαμε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να προωθήσουμε τις θέσεις της περιοχής, ειδικότερα του Αγρινίου.

Οι συγκεντρώσεις, τα πανό, οι πορείες και το κλείσιμο καταστημάτων μάλλον έχουν ξεπεραστεί, εκτός κι αν προκύψουν “κίτρινα γιλέκα” και γίνει το “γης μαδιάμ”, πράγμα που δεν συμφέρει κανέναν, αρκετά βάσανα έχουμε.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να δράσει προωθητικά για ζητήματα όπως το Πανεπιστήμιο ή το Νοσοκομείο ή οι δρόμοι που δεν έχουμε; Τι θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κάνει τους Αθηναίους αρθρογράφους να μην θεωρούν ότι το Αγρίνιο είναι άλλο ένα χωριό που “θέλει σχολές για ενοίκια και πιτόγυρα”;

Μόνο οι παρεμβάσεις, η αρθρογραφία ή οι δηλώσεις κάποιων γνωστών κι επώνυμων από την περιοχή. Ηθοποιών και γενικά καλλιτεχνών, επιστημόνων, δημοσιογράφων.

Είναι πάρα πολλοί και αρκετοί θυμούνται συχνά την καταγωγή τους. Μόνο που δεν φτιάχτηκε ποτέ μια… επιτροπή που να τους βάλει στο παιχνίδι της πάλης με το κεντρικό κράτος.

Είπαμε “επιτροπή”; Λάθος, κάποιο πρόσωπο εννοούσαμε, ας πούμε τον δήμαρχο τον ίδιο.

Διότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να ΜΗΝ κάνεις κάτι στην Ελλάδα είναι να φτιάξεις μια επιτροπή ή να βγάλεις ένα ψήφισμα…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 367 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News