Τρίτη, 25η Ιουνίου 2024  11:32 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 20:56

Ποιά ημέρα θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως έγινε πριν λίγη ώρα γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συγκαλεί σε τακτική συνέλευση την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2022.

Στα πλαίσια της μάλιστα-και σύμφωνα με τα θέματα ημερήσιας διάταξης– την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 το Σώμα της Ιεραρχίας θα προβεί στην πλήρωση των χηρευουσών Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Παράλληλα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 θα εκλέξει το Νέο Μητροπολίτη Δράμας, καθώς και Μητροπολίτη οποιασδήποτε άλλης Μητρόπολης τυγχάνει κενοθησομένη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η οριστικοποίηση της ημέρας εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά ωστόσο δεν αποκλείει σε περίπτωση διχοτόμησης της Μητροπόλεως να γίνει εκλογή και των δύο Μητροπολιτών. Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας όπως είναι φυσικό γίνεται με τα σημερινά δεδομένα…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 359 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News