Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:55 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 21:09

Μαύρο τσάι: Το ρόφημα που «εξαφανίζει» την υπέρταση – Τι έδειξε έρευνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορείτε να μειώσετε την υψηλή πίεση με μερικές αλλαγές στη διατροφή σας

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή και ως υπέρταση, είναι προάγγελος της καρδιοπάθειας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να την αντιμετωπίσετε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μαύρο αφέψημα μπορεί να μειώσει την πίεση, και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει «άμεσα, από την πρώτη μέρα».

Η πίεση αυξάνεται και μειώνεται φυσικά μέσα στην ημέρα, αλλά όταν η πίεσή σας είναι σταθερά πολύ υψηλή, τότε η καρδιά σας δουλεύει πιο σκληρά. Αυτός ο μηχανισμός, αν και φαινομενικά αθώος, αυξάνει με τον καιρό τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας.

Μπορείτε να μειώσετε την υψηλή πίεση με μερικές αλλαγές στη διατροφή σας. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη συμβουλή είναι να πίνετε μαύρο τσάι.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, η συχνή κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να μειώσει την πίεση, αν και οι επιπτώσεις του στη διακύμανση της αρτηριακής πίεσης δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να υπολογίσουν τα οφέλη του μαύρου τσαγιού με βάση την περιπατητική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Η περιπατητική αρτηριακή πίεση (ΑΒP) θεωρείται από πολλούς ως «η χρυσή τομή» για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Τι έδειξε η έρευνα σε άτομα με υπέρταση

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, επιλέχθηκαν άνδρες και γυναίκες με υψηλή συστολική αρτηριακή πίεση κατά τον προσυμπτωματικό έλεγχο, σε μια δοκιμή που σχεδιάστηκε κυρίως για την αξιολόγηση των επιπτώσεων στην αρτηριακή πίεση.

Με τη συστολική αρτηριακή πίεση υπολογίζεται η δύναμη που ασκεί η καρδιά σας στα τοιχώματα των αρτηριών σας κάθε φορά που χτυπά.

Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν τρία φλιτζάνια τσάι ή ένα ρόφημα χωρίς φλαβονοειδή που θύμιζε καφεΐνη. Στη συνέχεια, τους μέτρησαν την πίεση την πρώτη μέρα και μετά από τρεις και έξι μήνες.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, το τσάι, σε σχέση με το άλλο ρόφημα, μείωσε τα ποσά της συστολικής και της διαστολικής πίεσης κατά 10% τη νύχτα.

Τα ευρήματα αυτά ήταν «άμεσα» και καταγράφηκαν από την πρώτη μέρα, ενώ συνεχίστηκαν και έξι μήνες μετά.

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 413 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.