Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:23 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 18:39

Οι πρώτοι ενωσιακοί πόροι για τον πρωτογενή τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατατέθηκε στις 30/6/2022 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πρόταση της Ελλάδας για την αξιοποίηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 26.298.105 ευρώ, που κατανεμήθηκε στη Χώρα μας από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν κατ’ εφαρμογή του Καν. 2022/467.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2022/467, δίνει τη δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης προς τα Κράτη-Μέλη, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και συγκεκριμένα να διασφαλίσουν τη συνέχιση της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Η πρόταση είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις που επιβάλλονται από το πλαίσιο του Κανονισμού και αφορά: α) Τις Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) του τομέα των οπωροκηπευτικών που υλοποιούν εντός του έτους 2022 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.), β) τους παραγωγούς οίνου στα νησιά (πλην Κρήτης), γ) τους βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού και κορινθιακής σταφίδας.

Επίσης, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η υποβολή πρότασης έκτακτης ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

"Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα για να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης", αναφέρει το ΥπΑΑΤ.

 

Διαβάστηκε 349 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία