Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:34 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:48

Το OlivaeNews network ιδρύθηκε με τη συμμετοχή Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας για να προωθήσει την καλλιέργεια, την εμπορία και τον πολιτισμό του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ενημέρωσης σχετικά με τις αξίες του ελαιοδέντρου και των προϊόντων του.

«Το ελαιόδεντρο ταυτίζεται με τη μεσογειακή καλλιέργεια και τον πολιτισμό,» λέει ο Βασίλης Ζαμπούνης, εκδότης του olivenews.gr και τώρα αρχισυντάκτης του OlivaeNews network. «Υπάρχουν αυτοί που θέλουν τους ελαιοπαραγωγούς των διαφόρων χωρών να αντιμετωπίζουν απομονωμένοι τις προκλήσεις ενός κόσμου παγκοσμιοποιημένου. Αντιθέτως, εμείς πιστεύουμε ότι σε πολλά ζητήματα οι λύσεις θα πρέπει να είναι κοινές για όλους».

Το OlivaeNews, λοιπόν, προτίθεται να καλύψει μια σειρά από θεματικές ενότητες, όπως π.χ. η κατάσταση της αγοράς, η κλιματική αλλαγή, οι υγιεινές διατροφικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς κ.ά., με ένα συντονισμένο τρόπο μεταξύ των μελών του, δηλαδή του Olivenews.gr στην Ελλάδα, του Teatro Naturale στην Ιταλία και του Juan Vilar Consultores Estratégicos στην Ισπανία.

«Ο κόσμος του ελαιολάδου επεκτείνεται με νέες φυτεύσεις, που έχουν φτάσει σε όλες τις ηπείρους», λέει ο Juan Vilar, Ισπανός με καθοριστική επίδραση στις απόψεις που διαμορφώνονται παγκόσμια,

«ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε επίγνωση πως η κουλτούρα του ελαιολάδου δεν διαχέεται με την ίδια ταχύτητα όπως η καλλιέργεια του ελαιόδεντρου. Δεν αρκεί οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι το ελαιόλαδο κάνει καλό στην υγεία. Απαιτούνται πολλά περισσότερα ώστε να αποκτήσει ο τομέας πρόσθετη αξία».

Το εγχείρημα του OlivaeNews είναι ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς, και θέλει να συνεργαστεί μαζί με ινστιτούτα, φορείς και ενώσεις. «Συχνά οι

ελαιοπαραγωγοί δεν γνωρίζουν πως οι συνάδελφοί τους σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και διλήμματα όπως και αυτοί», λέει ο Alberto Grimelli, διευθυντής του Teatro Naturale. «Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να προωθήσουμε την ανταλλαγή απόψεων και να αναπτύξουμε δραστηριότητες μεταξύ των ελαιοπαραγωγών χωρών.

Το OlivaeNews δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, αλλά θα στοχεύσει στη δημιουργία ενός πραγματικού μεσογειακού δικτύου».

Διαβάστηκε 341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία