Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 09:54

2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα ρομποτικής του  2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου  συμμετείχε  και για δεύτερη φορά,  διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον   4ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με το ρομποτικό έργο:  «Σύστημα Διαλογής Υλικών»(Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό)

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν:
Κατηγορία ΕΠΑΛ

2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου με το έργο  Σύστημα διαλογής υλικών
1ο ΕΠΑΛ – ΕΚ Ρεθύμνου με το έργο “Έξυπνο” Εργαστήριο
1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με το έργο Έξυπνο σύστημα κομποστοποίησης
ΕΚ Ευόσμου με το έργο Smart Green Plug
Σημειωτέον ότι είναι το δεύτερο ρομποτικό έργο που δημιούργησε η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2021-22, προτείνοντας ένα σύστημα ανακύκλωσης υλικών

Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής:

«Σύστημα Διαλογής Υλικών»(Μέταλλο, Γυαλί, Πλαστικό)

§  Αρχικά διαχωρίζεται το χαρτί από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) που συλλέγονται στους γνωστούς μπλε κάδους και να μπει σε τρίτο κάδο π.χ. καφέ.

§  Η υλοποίηση που προτείνουμε περιλαμβάνει ένα σύστημα διαλογής των υλικών που θα συλλέγονται στους μπλε κάδους, οι οποίοι Θα περιέχουν πια μέταλλο, γυαλί και πλαστικό.
Έχουμε δημιουργήσει από ένα 3d εκτυπωτή ένα “πύργο” μέσα στον οποίο θα μπαίνουν τα υλικά. Στην πορεία τους προς τα κάτω θα περνούν μπροστά από αισθητήρες και με τη χρήση κινητήρων θα οδηγούνται στους κάδους διαλογής. Έτσι :
§  Θα εντοπίζονται τα μέταλλα και θα διαχωρίζονται στο πρώτο κάδο.

§  Στη συνέχεια το γυαλί θα τοποθετείται σε δεύτερο κάδο.

§  Το υλικό που θα περισσέψει θα είναι το πλαστικό, όπου και αυτό με τη σειρά του θα τοποθετείται σε ξεχωριστό κάδο.

Εν γένει ο Διαγωνισμός  επικεντρώθηκε στην Κυκλική Οικονομία και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία κατασκευών και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα διατίθενται για χρήση και αξιοποίηση στην εκπαίδευση.

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Συγχαρητήρια στην  ομάδα ρομποτικής που αποτελείται από τους μαθητές:

Ευθυμίου Ανδρέα Β1 Πληροφορικής

Καρκάνη Μαρία Β1 Πληροφορικής

Μανδρούκα Θεοφάνη Β2 Πληροφορικής

Παπαθανάση Άγγελο Β2 Πληροφορικής

Σαφκάκη Μάρκο Β2 Πληροφορικής

Φαρδιά Άγγελο Β2 Πληροφορικής

Κορδολαίμη Λεωνίδα Γ Δικτύων Η/Υ

Λάζαρη Παναγιώτα Γ Δικτύων Η/Υ και

υποστηρίζεται από τους καθηγητές:

Παπαθανασίου Λεωνίδα ΠΕ86, Μαρκή Γιώργο ΠΕ86, Τίτη Άγγελο ΠΕ86, Λουρόπουλο Αθανάσιο  ΤΕ01.13, Γεωργίου Ειρήνη ΤΕ01.13 & ΠΕ86 και Πεφάνη Κων/νο ΠΕ86, οι οποίοι στηρίζουν τη δράση με παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση δίνοντας ερεθίσματα  για προβληματισμό σε θέματα όπως η ανακύκλωση – περιβαλλοντική ρύπανση και παράλληλά  μελλοντική διεξόδο στους μαθητές.   Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στον σύνδεσμο:

{youtube}hzSQF4hhos8{/youtube

και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 705 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.