Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 14:32

2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: Βραβεύθηκε για “πρωτιά” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (εικόνες-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Πρωτιά” για το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2 EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολελιου, η βράβευση έγινε από τον κ. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας , τον κ. . Παπαδάκη Σπυρίδωνα Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον κ. Άρη Λούβρη εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R. Hellas.

Επισημάνθηκε ότι η δημιουργία ρομποτικών συστημάτων και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς έχει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες ,όπως η ανάπτυξη βασικών αρχών των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών, δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργατικότητας στην επίλυση προβλημάτων, προγραμματισμού και αποτελούν πρότυπα για όλους τους μαθητές των σχολείων.

Επίσης τονίστηκε ότι η σημερινή νίκη των μαθητών στον διαγωνισμό είναι αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών ετών και επίπονης προσπάθειας. Αυτό όμως που προέχει είναι η συμμετοχή ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από διάκριση , ιδιαίτερα σε μια εποχή δύσκολη για την εκπαίδευση λόγω πανδημίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση όλων των μαθητών των ομάδων που διακρίθηκαν. Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου εκπροσωπήθηκε από την Υποδιευθύντρια κα Γεωργίου Ειρήνη η οποία είναι μέλος της Ρομποτικής Ομάδας , τον κ Παπαθανασίου Λεωνίδα υπεύθυνο του τομέα Πληροφορικής και συντονιστή της ομάδας Ρομποτικής ,τους καθηγητές Μαρκή Γιώργο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο και τους μαθητές :

Ανδριόπουλος Ανδρόνικος ΓΕΦΑΡ. Η/Υ
Νικολόπουλος Φίλιππος ΓΕΦΑΡ. Η/Υ
Κουκορέτσης Ευθύμιος ΓΔΙΚΤΥΩΝ
Γκορόγιας Κωνσταντίνος
Μανδρούκας Θεοφάνης Β2ΠΛΗΡ
Παπαθανάσης Άγγελος Β2ΠΛΗΡ
Καρκάνη Μαρία Β1ΠΛΗΡ
Ευθυμίου Ανδρέας Β1ΠΛΗΡ
Σωτηρόπουλος Περικλής Α5
Τσιάμης Ανδρέας Α5

Δείτε τη βράβευση:

{youtube}5Ko6GEfXvF4{youtube}

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.