Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 14:26

Το Βιβλιοτρόπιο διαβάζει και προτείνει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
"Ξέρεις τι είναι ένας μεγάλος συγγραφέας; Είναι ένας ζωγράφος, αυτό ακριβώς. Στο μουσείο των μεγάλων συγγραφέων, του οποίου τα κλειδιά κατέχουν όλοι οι βιβλιοπώλες, σε περιμένουν χιλιάδες πίνακες. Αν μπεις μέσα μια φορά, τότε θα γίνεις θαμώνας".

Μια νύχτα του Δεκέμβρη, ένας φόνος διαπράττεται στο Παλάς ντε Βερμπιέ, ένα πολυτελές ξενοδοχείο των ελβετικών Άλπεων. Η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται δεν καταλήγει πουθενά. Πολλά χρόνια αργότερα, στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, ένας διάσημος συγγραφέας, που καταφτάνει στο ίδιο ξενοδοχείο για να περάσει τις διακοπές του, θα βρεθεί χωρίς να το καταλάβει στον πυρήνα αυτής της υπόθεσης. Όμως, τι ακριβώς συνέβη στο δωμάτιο 622;
Με την ακρίβεια Ελβετού ωρολογοποιού, ο Ζοέλ Ντικέρ μάς ταξιδεύει στην καρδιά της Γενεύης, της γενέτειράς του, μέσα από ένα σκοτεινό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα. Ένα ερωτικό τρίγωνο, παιχνίδια εξουσίας και χτυπήματα κάτω από τη μέση, προδοσίες και ζηλοφθονίες που μας αποκαλύπτουν μια Ελβετία κάθε άλλο παρά ήσυχη και ειδυλλιακή.

Άλλο ένα μυθιστόρημα του Ζοέλ Ντικέρρ που διαβάζεται απνευστί. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο, ύπουλους ήρωες γεμάτους κίνητρα, λογοτεχνικά παιχνιδίσματα με τον τόπο και το χρόνο, παγίδες προς τον αναγνώστη. Ένας φόνος που λειτουργεί ως "τρένο" για να επιβιβαστείς σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι στην Ελβετία, στο ξενοδοχείο του φόνου, στους σκοτεινούς ήρωες, στις μεγάλες και συνεχείς ανατροπές.
Όπως χαρακτηριστκά κλείνει το έργο του ο συγγραφέας "Η ζωή είναι ένα μυθιστόρημα που ήδη ξέρουμε πώς τελειώνει... Το πιο σημαντικό δεν είναι το πώς ολοκληρώνεται η ιστορία μας, αλλά το πώς γεμίζουμε τις σελίδες μας με αυτή. Επειδή η ζωή, όπως και τα μυθιστορήματα, πρέπει να είναι μια περιπέτεια. Και οι περιπέτειες είναι οι περίοδοι διακοπών στη ζωή μας".

Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο

Βιβλία & χαρτικά είδη

Ματίνα Δάμπλια 
Υπεύθυνη βιβλιοπωλείου
Τηλ. / 
Fax 26410.21454
Κιν.
6948.071298
Καζαντζή 25, 30131 Αγρίνιο

Eπισκεφθείτε το site μας στο www.bibliotropio.gr!

Διαβάστηκε 666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.